Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 28 de gener de 2021   |   03:28
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Emy va estrenar ahir la seva cadira elèctrica.
27/11/2020 | 09:40
N’Emy ja té la seva cadira elèctrica
SaVeu

Un somni fet realitat. El jove Emy Maduka va estrenar ahir horabaixa la nova cadira elèctrica que servirà per millorar la seva vida quotidiana.

L’estrena del vehicle posa punt i final a un projecte solidari iniciat mesos enrere en el que molts ciutadans han aportat el seu granet d’arena per fer realitat l’adquisició d’un modern aparell que ha suposat una inversió de 25.470 euros. La venda de paraigües, rifes i donatius de nombrosos particulars i entitats han permès assolir el repte que va promoure la mare del jove, Francisca Amengual, que a la fi veu assolit una vella aspiració.

Emy Maduka és un jove que sofreix una malaltia mitocondrial, considerada rada, que l’impedeix desenvolupar-se de forma autònoma. Fins ara, els seus moviments estaven limitats perquè no disposava d’una cadira bipedestadora. El nou aparell li permet adoptar múltiples postures i, fins i tot, posar-se dret. La seva mare manifestava ahir capvespre la seva satisfacció després de veure com el seu fill recorria els primers metres amb la cadira pel carrer de ca seva. Emocionada va explicar com “ell mateix la podrà conduir”, ja que l’aparell està equipat amb un doble comandament que permet ser pilotat per l’usuari o l’acompanyant.

La cadira està equipada amb tot tipus d’innovacions. És electrònica, permet a l’usuari adoptar múltiples postures en funció de les necessitats, disposa de clàxon, llum i intermitents.

En opinió de la mare del jove, la cadira “era una necessitat pràctica” que sortosament des d’ahir el seu fill ja pot fer ús d’ella gràcies, en bona part, de la solidaritat de nombrosos sollerics.

Per poder fer aquesta necessitat un fet real i palpable, la família del jove i diverses institucions, com l’Ajuntament i la Fundació Miró-Pastor, han treballat de la mà per aconseguir els diners necesaris. Durant el temps que ha durat la campanya s’han fet donatius per import de 10.876 euros, mentre que la venda de paraigües, la rifa d’una pilota de la Selecció Espanyola de futbol i altres iniciatives han permès recaptar uns 13.500 euros. Per la seva banda, la fundació ha aportat els mil euros que restaven per aconseguir la xifra que es necesitava.

Els promotors de la campanya i els familiars del jove es reuniren dimecres per avaluar el resultat de la campanya solidària.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a