Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 24 de setembre de 2021   |   18:06
 
Enquesta  
Trobes bé que el batle cedeixi 40.000 euros als 17 regidors del consistori per executar un projecte del seu gust?


No
 
Un contenidor ple de garroves.
18/10/2020 | 05:30
S'han collit 300 tones de garroves
SaVeu

Sóller ha tancat una temporada rècord en la recol.lecció de garroves, en tant que la cooperativa agrícola Sant Bartomeu ha aconseguit reunir 300 tones de fruit de les plantacions de la vall.

El president de la cooperativa, Miquel Gual, ha explicat que la temporada “no ha estat de rècord pel que fa a la producció dels arbres, sinó per la gran quantitat de garrova que enguany s’ha recol.lectat”. Segons Gual, enguany molts propietaris de finques han optat per recollir la producció de la garrova degut al preu que s’ha fixat per a la present temporada.

La producció de Sóller ha tengut un preu per quilo que ha oscil.lat entre els 66 i els 76 cèntims, un valor que no s’havia assolit en els darrers anys. El preu ha oscil.lat en funció de la qualitat del producte (bàsicament el garroví que conté el fruit) i el grau d’humitat, de manera que quanta més aigua té la garrova pitjor és el seu preu.

Precisament les setmanes anteriors a les plogudes varen ser inteses a la cooperativa, ja que va recepcionar gran part del fruit recol.lectat als garrovers.

La cooperativa de Sóller té censats una quarantena de productors de garrova, tot i que és un tipus d’arbre que a la vall és marginal en comparació a les grans plantacions que hi ha al Pla i Llevant de l’illa.

El valor de la garrova s’estableix a partir de la qualitat del garroví que conté, un fruit que és la base per a l’elaboració de nombrosos productes dels sectors de l’alimentació, la cosmètica i la medicina, segons ha explicat Gual, que ha assenyalat que “enguany no s’ha deixat cap garrova sense collir”.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a