Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 24 de setembre de 2021   |   16:50
 
Enquesta  
Trobes bé que el batle cedeixi 40.000 euros als 17 regidors del consistori per executar un projecte del seu gust?


No
 
A Sóller es paga el 0'75% de taxa sobre el valor cadastral.
02/10/2020 | 09:33
Simarro planteja una rebaixa de l'IBI
J.M.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament han començat a treballar en preparar una modificació cap a la baixa de l’Impost de Béns Immobles (IBI) que el batle Carles Simarro (PP) vol que s’apliqui a partir del proper any.

L’impost es calcula actualment aplicant el 0’75% del valor cadastral als habitatges que estan en sòl urbà, un percentatge que s’eleva fins al 0’90% si estan en rústica.

Malgrat aquests valors fa alguns anys que no es toquen, el rebut que paguen els contribuents augmenta cada any com a conseqüència de l’actualització dels valors cadastrals que finalitza l’any 2021.

El batle ha explicat que “la nostra intenció és baixar progressivament en uns anys el coeficient al 0’65%” i ha assegurat que “creim que ara és el moment de fer-ho”. Per aquest motiu, Simarro ha encarregat als serveis tècnics i econòmics que elaborin l’estudi que determini el percentatge de reducció del tribut que podria aplicar-se dins el proper exercici, sempre i quan s’aprovi dins enguany perquè l’ordenança que regula l’IBI entri en vigor amb les modificacions l’1 de gener del proper any.

En el 2021 serà el darrer any que s’aplica la bonificació del 40% als habitatges situats en sòl rústic.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a