Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 28 de noviembre de 2020   |   05:51
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
El plànol de la rotonda que s'ha projectat al creuer de Raixa.
29/08/2020 | 05:52
Una rotonda al creuer de Caubet
SaVeu

El departament de Carreteres del Consell de Mallorca construirà una rotonda al creuer de la carretera de Sóller (Ma-11) amb l’accés a la finca pública de Raixa i a l’hospital Joan Marc. El projecte d’obres ja ha estat presentat i compta amb un pressupost de 833.630 euros.

La intervenció té com a finalitat millorar la seguretat en un punt on conflueixen la carretera de Sóller, l’accés a l’hospital i a la urbanització dels seus voltants, així com a la finca de Raixa. L’objectiu serà acabar amb un punt negre de la circulació que en el passat ja ha registrat diversos accidents.

Les obres també inclouran la construcció d’una parada d’autobús a cada costat de la carretera, així com una petita voravia per facilitar l’accés dels vianants.

Expropiació dels terrenys

L’execució del projecte provocarà que el Consell de Mallorca hagi de recórrer a l’expropiació d’uns 600 metres quadrats de terreny. Per això, ha reservat 11.000 euros del pressupost per pagar el preu que la institució insular haurà d’assumir per dur a terme el canvi de titularitat. Una de les parcel.les afectades és propietat de l’Ajuntament de Bunyola.

La construcció d’aquesta infrastructura significarà una nova rotonda a la carretera de Sóller. A hores d’ara, entre la boca sud del Túnel de Sóller i el polígon de Son Castelló existeixen cinc rotondes en un tram de carretera de menys de quinze quilòmetres.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a