Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'agost de 2021   |   04:25
 
Enquesta  
S’han de donar facilitats per reconvertir els grans casals en habitatges unifamiliars menors de 120 metres quadrats?


No
 
Bestard, entre Mateu i Aguiló
30/06/2020 | 15:56
Bestard, amb dedicació exclusiva
saveu.cat

El ple de l'Ajuntament de Sóller ha ratificat avui que el regidor d'Urbanisme, Jaume Bestard (PI), passi a desenvolupar les seves responsabilitats municipals amb dedicació exclusiva en el seu càrrec. La sessió ha estat plagada de retrets entre els partits de l'oposició i l'equip de govern, especialment amb el batle. La nota discordant dins la majoria de govern l'ha donada el representant de Cs, Sebastià Aguiló, que ha optat per l'abstenció.

Bestard deixarà de percebre dietes per la seva dedicació en el càrrec per una remuneració bruta anual de 41.300 euros, motiu que ha generat crítiques de Més, PSOE i Podemos, formacions que consideren excessiu tant el número de regidors amb dedicació plena al seu càrrec com el muntant que ha de dedicar l'Ajuntament a satisfer el pagament de retribucions a regidors i partits polítics en l'actual context econòmic. L'oposició ha qualificat el nomenament d'"aberració", "desproporcionat" o "innecessari", entre altres qualificatius. L'oposició ha demanat "sacrifici" als regidors de l'equip de govern per ajudar a sortir de la crisi econòmica.

Per la seva banda, Aguiló, ha afirmat que no podia votar-hi a favor "per coherència" davant el que ha qualificat "la destrossa econòmica" que ha deixat la pandèmia per coronavirus. El batle Carles Simarro, ha replicat les crítiques de l'oposició recordant que a l'anterior legislatura una regidora va tenir dedicació exclusiva "sense competències" o "la hipocresia dels partits d'esquerres que recepten el que ells no s'apliquen al Govern o al Consell" al temps que els ha acusat "d'utilitzar l'Ajuntament com a trampolí polític per altres càrrecs". També ha acusat l'oposició "d'intentar criminalitzar el govern municipal" amb la seva "doble vara de mesurar".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a