Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   12:50
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Petites embarcacions al Port
19/05/2020 | 15:55
Les barques poblen la badia
saveu.cat

El procés de desescalada en la crisi del coronavirus té un reflex al Port de Sóller, on des de fa uns dies les petites embarcacions comencen a poblar el mirall d'aigua de la badia. 

Després que la concessionària de les platges hagi instal.lat el balisament de la zona exclusiva per als banyistes, els fondejos han començat a fer-se visibles en un port on els darrers mesos la badia havia estat completament deserta. 

La presència d'embarcacions a la badia té la seva explicació. En la fase 1 de la desescalada es pot practicar la navegació d'esplai per les persones que tenen el seu domicili a la mateixa província, illa o ciutat autònoma en què estigui amarrada la seva embarcació.

Les motos nàutiques i les embarcacions o vaixells d'esbarjo no poden allunyar-se més de 12 milles del port o instal·lació d'amarratge des del qual comencin la navegació. L'ocupació a bord no podrà superar el 50% de les persones autoritzades en els certificats de l'embarcació, llevat que es tractin de persones que conviuen en el mateix domicili. En aquest cas podrà arribar al 100%. En qualsevol dels casos no podrà excedir el nombre de 10 persones a bord. A les illes Balears es permet la navegació amb vaixells i embarcacions utilitzades amb finalitat recreativa o esportiva pels seus propietaris o les persones autoritzades per aquests.

Durant aquests dies s'amplia la permissivitat de les visites individuals a les embarcacions per part dels propietaris, o les persones autoritzades per aquests per a comprovacions de seguretat i manteniment, a tota la província o illa on resideixi el propietari o autoritzat i es trobi amarrada l'embarcació.

També durant aquest temps ja es permet el xàrter nàutic (lloguer) de motos nàutiques i embarcacions d'esbarjo, per usuaris que resideixin a la mateixa província, illa o ciutat autònoma en què es trobi l'empresa de lloguer, amb les limitacions d'ocupació que regeixen per a la navegació privativa en aquesta fase.

L'Ordre Ministerial especifica que en totes les fases s'han de respectar les limitacions de tipus personal previstes en cadascuna i adoptar mesures de desinfecció i reforç de normes de salut i higiene en les embarcacions.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a