Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 22 de gener de 2021   |   17:12
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
La Policia Local, advertint avui dematí uns turistes.
15/03/2020 | 12:46
La Policia avisa als que no compleixen
G.M.

Des d'anit passada, només és permès de sortir al carrer per necessitats bàsiques: anar al metge, comprar aliments o medicaments, anar a treballar, visitar persones depenents i alguns supòsits més. Aquesta és l'ordre dictada pel Govern central després de decretat l'Estat d'Emergència per tal de fer front a la propagació del cornavirus.

A Sóller els carrers avui dematí romanien notablement buits, malgrat que sí que s'hi veien persones transitant per un o altre motiu. També es veien turistes -molts menys que en dies precedents-, molts dels quals semblava que aliens a la situació: turistes passejant amb cotxe de lloguer, arribant a Sóller en tren, fent exercici en bicicleta.

La Policia Local i la Guàrdia Civil de moment no han establert controls, però sí que criden l'atenció en veure casos flagrants de transgressió de la norma. Sha de recordar que la norma imposada ahir vespre duu adjunt un quadre de sancions.

Els establiments que no tenen permesa la seva activitat han tancat ja les seves portes, si bé en alguns d'ells es veien encara els seus propietaris o treballadors realitzant tasques de preparació per als 15 dies mínims d'inactivitat.

Les anàlisis han confirmat avui onze nou casos de SARS-CoV-2 a les Illes Balears, tots a Mallorca, segons ha donat a conèixer avui dematí el Govern Balear. D’aquesta manera, el número de positius acumulat fins primera hora del matí a les Illes Balears és de 55 (50 a Mallorca, tres a Menorca i dos a Eivissa). Així ho ha explicat avui el portaveu del comitè d’alerta de coronavirus, Francesc Albertí, el qual ha actualitzat la informació relativa a l’expansió del SARS-CoV-2. 

La Conselleria de Salut i Consum ha agraït profundament la col·laboració de la ciutadania i de totes les administracions públiques per lluitar contra l’expansió del virus i ha recalcat la necessitat que la població segueixi les recomanacions i instruccions facilitades per les institucions públiques sanitàries per assegurar l’efectivitat dels recursos i la qualitat màxima en l’atenció d’aquelles persones que la necessiten.

Per garantir una atenció adequada d’acord amb les necessitats que es presenten, el Servei de Salut de les Illes Balears ha ampliat amb 60 persones l’equip d’atenció de telefonades del 061, s’han incorporat noves Unitats Volants d’Atenció al Coronavirus i els centres de salut i els hospital d’aguts disposen de protocols per reordenar l’atenció i els circuits en funció de les necessitats. Aquesta reordenació implicarà que les persones siguin contactades telefònicament per indicar-les com i quan se’ls atendrà.

Actualment, la situació als hospitals i les àrees d’urgències és de normalitat.

La Conselleria de Salut i Consum recorda que persones que hagin estat en una zona de contagi i tenguin algun símptoma (febre, tos i/o insuficiència respiratòria) han de cridar al 061 Salut Respon. En cas que no obtenguin resposta immediata, el seu número quedarà registrat i els professionals s’hi posaran en contacte. Per aquest motiu no  és necessari telefonar repetidament. D’aquesta manera es contribuirà a mantenir l’eficàcia en l’atenció urgent.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha posat a l’abast dels ciutadans un autotest de resposta ràpida que, a partir d’un qüestionari molt senzill, permet saber com s’ha d’actuar en cada cas particular. Més de 82.000 persones el varen fer en poc més de 24 hores des del moment que es va posar en maxa. El test es pot contestar en l’enllaç https://www.ibsalut.es/ciutadania-ca/cuidar-la-salut/test-coronavirus.

D’altra banda, els ciutadans que necessitin anar al centre de salut disposen del telèfon de cita prèvia 902 079 079 a través del qual se’ls farà un primer triatge i se’ls indicarà què han de fer. El telèfon ofereix una primera atenció telefònica als pacients que vulguin resoldre dubtes i a tots els que no necessitin una atenció immediata —per a l’atenció urgent, el telèfon continua sent el 061.

Igualment, per afavorir l’accés a informació rigorosa i actualitzada, s’han activat la pàgina web coronavirus.caib.es i el telèfon 900 101 863 per resoldre els dubtes que puguin tenir les institucions educatives, socials, culturals, esportives, empresarials i polítiques relacionats amb la informació que conté aquesta pàgina.

 

NOTA: El bar que es veu als fons de la fotografia no es trobava obert al públic. Simplement els seus propietaris estaven traslladant material.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a