Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 22 de gener de 2021   |   17:05
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
La Plaça de la Constitució, avui dissabte.
14/03/2020 | 10:45
Sóller comença a semblar un desert
G.M.

El Consell de Ministres aprovarà avui mateix l'estat d'alarma per a Espanya. La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha proposat restringir les arribades a l'arxipèlag per mar i aire. Madrid ha tancat tots els comerços excepte els bàsics (farmàcies, supermercats, quioscs, gasolineres, estanys...). I aquí, a les Illes Balears, pràcticament ja no hi arriben turistes i els ciutadans comencen a tenir clar que la millor manera d'evitar la propagació del coronavirus és restringir al màxim les relacions socials i quedar a casa.

Sóller comença avui a semblar un desert. La suspensió del mercat del dissabte ha provocat una estampa matinal molt diferent a la que estam acostumats des de fa dècades. I al Port de Sóller la imatge és encara més desoladora.

Els ciutadans sí que surten, però per fer les feines imprescindibles de compra de queviures i altres productes de primera necessitat. Es veu gent encara a les terrasses dels bars, però poca. De fet, alguns bars també han tancat les seves portes després d'haver rebut ordres de reduir el seu aforament. Nombrosos restaurants també han acordat la seva clausura.

La societat es prepara per 15 dies de mínima activitat i espera, observant el que ha succeït a Itàlia o a comunitats autònomes com Madrid, l'arribada de noves mesures restrictives per frenar el virus i, sobretot, per evitar contagis massius que saturin el sistema sanitari.

Els ajuntaments han clausurat tots els espais públics culturals i esportius, també roman tancada la prefectura de la Policia Local i s'han suspès tots els actes prevists per als propers dies: cursos, assemblees, entrenaments, classes, visites... Les entitats privades han cancel·lat els seus actes i l'església redueix l'aforament dels seus temples.

Els alumnes dels centres escolars s'acomiadaren ahir de les classes lectives per un mínim de dues setmanes, però mantendran contacte periòdic amb els seus docents per tal de no perdre aquest temps. 

Tot i que, per ara, no hi ha ordre de confinament, són moltes les persones que de forma voluntària romanen reclosos a casa.

Fonts oficials han confirmat que a Sóller no s'ha detectat cap cas de coronavirus. Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a