Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 22 de gener de 2021   |   16:15
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
El supermercat Eroski ha limitat el seu aforament.
14/03/2020 | 10:33
Les autoritats garanteixen el subministrament alimentari
G.M.

Les autoritats han realitzat una crida a la calma davant l'allau de persones que ahir divendres i també avui dissabte acudeixen en massa als establiments alimentaris per proveir el seu rebost. Demà s'ha animat al comerç alimentari a tenir obert.

A Sóller tant ahir com avui dissabte, dia tradicionalment de mercat tot i la seva suspensió parcial, també s'ha vist molta gent als comerços i s'han detectat alguns problemes en alguns d'ells. Per exemple, avui no és fàcil trobar carn. Però des del Govern Balear han remarcat que l'abastiment dels mercats està totalment garantit tot i la crisi del coronavirus i les normes detectades per evitar les interferències socials.

El Govern Balear ha recordat que el fet d'aglomerar-se dins una superfície comercial suposa un risc de contagi ja que és també una manera d'apropar-se al virus. Per aquest motiu a Sóller el supermercat Eroski ha limitat el seu aforament a un màxim de 55 persones, per la qual cosa s'ha establert una cua suficientment esponjada a l'exterior i a l'interior, per tant, no hi ha massificacions.

El vicepresident del Govern Balear, Juan Pedro Yllanes, i el director general de Comerç, Miquel Piñol, es reuniren ahir amb representants de les patronals AFEDECO, ANGED, ASEDA y CAEB, per parlar de les conseqüències que pugui ocasionar el COVID-19 dins el sector de la distribució alimentària.

Després de la reunió varen confirmar que l'abastiment està més que garantit a tots els comerços de les Illes Balears i demanen tranquil·litat i calma als ciutadans a fi de no generar una nova complicació i convertir l'abastiment de productes en un problema d'ordre públic. Recordaren, a més, que el fet d'aglomerar-se dins una superfície comercial suposa un risc de contagi, ja que és també una manera d'apropar-se al virus.

A fi d'evitar aglomeracions, aquest diumenge romandran oberts els establiments d'alimentació per la qual cosa es recomana als ciutadans planificar la visita, ja que el sector garanteix la reposició diària d'aliments.

En la mateixa línia, se sol·licita als ajuntaments que mantinguin les parades agroalimentàries en els mercats municipals, setmanals i estacionals, com a mesura per garantir el subministre alimentari a la ciutadania i evitar aglomeracions.

El sector també ha confirmat que és necessari crear un canal de comunicació directa amb les administracions per conèixer les actuacions de primera mà i posar-se a disposició per a facilitar la distribució.

Així mateix, com a mesura relativa al comerç, es prohibeix a tots els establiments comercials la publicitat activa i les promocions que signifiquin o impliquin una gran afluència a un establiment o a una zona concreta, des de la publicació d'aquest acord i fins a dia 30 de març d'enguany. La Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius avaluarà l'evolució de la situació i adoptarà les mesures que consideri necessàries per limitar l'afluència als centres comercials, quan la situació ho requereixi.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a