Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   03:46
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
Diversos taxis aparcats a la parada de la plaça d’Espanya.
11/01/2020 | 09:48
Els hotelers volen més taxis per a l’estiu
SaVeu

La patronal hotelera de Sóller vol que per a la temporada turística alta d’enguany hi hagi més flota de taxis en circulació. Amb aquesta petició es reuniran avui representants dels hotelers, del sector del taxi de Sóller i de l’Ajuntament en una trobada en la que el sector turístic intentarà desbloquejar la creació de les llicències de taxi temporals.

El sector hoteler ve sent molt crític amb el segment del taxi solleric degut als problemes que venen denunciant des de fa alguns anys. Els problemes a què fan referència es donen durant la temporada alta d’estiu, un període durant el qual els turistes tenen dificultats per aconseguir un taxi.

Els hotelers canalitzen les queixes dels seus hostes i reivindiquen major número de taxis durant la temporada alta, motiu pel qual l’Ajuntament ha posat damunt la taula la creació de llicències temporals. La proposta va ser impulsada a la passada legislatura i en l’actual es vol tancar creant un màxim de sis llicències temporals que, en un principi, estarien operatives entre els mesos d’abril i octubre.

El president dels hotelers, Lluís Rullan, no ha amagat el seu anhel que els taxis de reforç estiguin en servei aquest estiu mateix. Recorda que aquest projecte “s’hi va començar a fer feina, però ha quedat aturat i per això volem que s’hi seguesqui fent feina”.

El problema que han suscitat fins ara les llicències temporals radica en la titularitat d’aquests permisos. El sector del taxi preferiria que aquestes llicències recaiguessin en mans dels professionals del sector que treballen a Sóller, cosa que a l’Ajuntament no acaba d’abradar. Les Cases de la Vila volen treure a subhasta aquestes llicències, que per la seva cotització suposaria una entrada important de diners per a les arques municipals.

L’equip de govern actual tampoc no s’ha volgut banyar en quantes llicències s’haurien de treure a la venda. Carlos Darder (PP), regidor de Governació, sempre ha parlat “d’un màxim de sis”, però no ha concretat el número que voldria subhastar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a