Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   03:09
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
Emissor de televisió del Port
08/01/2020 | 15:27
Comtpe enrere per resintonitzar la TDT
saveu.cat

Els ciutadans tenen fins al 11 de febrer per adaptar les seves antenes col·lectives de TDT, ja que a partir d'aquesta data alguns canals d'àmbit nacional i autonòmics deixaran d'emetre a través de les seves antigues freqüències amb motiu de l'alliberament delSegon Dividend Digital a Balears, que permetrà el proper desplegament de xarxes 5G a la banda de 700 MHz.

Segons ha explicat el delegat de Govern a Balears en funcions, Ramon Morey, només el 23% dels gairebé 25.000 edificis afectats a la Comunitat -edificios comunitaris de mida mitjana i gran- ha realitzat ia l'adaptació de la seva instal·lació d'antena col·lectiva. "Això vol dir que tres quartes parts dels edificis deixarien de veure els canals si no realitzen les modificacions necessàries", ha detallat.

Per això, des de la Delegació de Govern a les Illes s'ha explicat que els administradors de finques o presidents de comunitats dels edificis que no s'han adaptat hauran de contactar com més aviat possible amb una empresa instal·ladora registrada.

Segons ha explicat Morey, sense importar el tipus de equip de recepció de senyal, tots els ciutadans han de, posteriorment, resintonitzar els seus televisors.

A Sóller, el canvi de freqüències afecta a les emissions que es fan a través del canal 54 y 42 respectivament, que passen a emetre pe 45 i 32 respectivament. El canvi de freqüències afecta als canals La 1, La 2, Clan, 24 Horas, Be Mad, AtresSeries, Real Madrid TV i Ten.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a