Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   11:23
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
El grup de voluntaris a Son Torrella
02/12/2019 | 15:28
Treballant contra el canvi climàtic
saveu.cat

L'entitat ecologista Amics de la Terra ha duit a terme aquest cap de setmana treballs de manteniment del bosc reforestat de la finca de Son Torrella  per reduir el risc d'incendi forestal i incrementar la seva viabilitat, facilitat el seu creixement i regeneració.

Els treball forestal realitzat, al capdavant dels quals hi va haver una vintena de voluntaris, s'ha centrat en una zona on entre els anys 1995 i 2005 es va treballar en la reforestació del bosc. Els voluntaris i una empresa local, varen aclarir i podar una part del pinar, facilitant el seu creixement i regeneració.

Segons informa l'entitat ecologista, va ser una jornada molt dinàmica. Mentre una part dels participants podaven les branques inferiors dels arbres que havien estat marcats prèviament per un Agent de Medi Ambient del Govern, altres voluntaris recollien aquest material per facilitar la tasca a l’empresa local que va portar la trituradora fins allà dalt, amb el resultat de la incorporació d'aquestes restes vegetals de kilòmetre zero al substrat forestal d’aquesta part de la finca.

La labor de manteniment del pinar es suma a la tasca que es va realitzar a principis de novembre. Amics de la Terra va centrar l’atenció en la part de l’alzinar, on hi ha problemes de regeneració a causa de l’acció de les cabres i de plagues forestals. Es va comptar amb una experta en sanitat forestal del Govern, qui va donar una formació a una desena de participants abans de començar amb el treball de protecció de les glans al terra, sota els exemplars madurs, i la neteja de branques amb indicis de banyarriquer, fongs i altres malalties.

Amics de la Terra farà més actuacions participatives de Custòdia del Territori durant 2020, ja que recentment ha formalitzat un Acord de Custòdia amb els propietaris de Son Torrella, i és així com es reprenen els treballs de conservació, pel cas d’aquesta tardor, amb el suport del Consorci de la Serra de Tramuntana.

L’entitat ecologista vol agrair la participació dels voluntaris, tant dels històrics que varen ajudar amb les antigues reforestacions, com dels actuals que fan possible la conservació d’aquests boscs, essencials per a la biodiversitat i per a lluitar contra el canvi climàtic.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a