Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   11:17
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
El solar afectat pel vessament.
29/11/2019 | 12:44
El batle demana més inversió a la Depuradora
J.M.

El batle de Sóller, Carles Simarro, ha expressat el seu malestar amb l’abocament de fecals de la depuradora que ha afectat Son Puça. El regidor exigeix “una solució a aquest problema perquè no es torni a repetir”.

Segons ha explicat el batle, la depuradora “fa molt temps que no funciona bé”, cosa que “ve generant problemes d’abocaments i mals olors que generen problemes veïnals i mediambientals” que “només es solucionaran quan el Govern afronti una inversió de millora, que per això cobra el cànon de depuració als ciutadans i té l’ecotaxa per realitzar inversions extra en matèria de medi ambient”.

Simarro concreta que la depuradora “està obsoleta” ja que “realitza periòdicament abocaments invisibles a la mar cada vegada que plou amb certa intensitat”. A aquest problema “se li suma el de les mals olors” així com “la dubtosa depuració terciària que es fa a l’aigua”. Per al batle, el mal funcionament comporta altres problemes “com la contaminació del subsol i l’aire”, ja que “posa en risc el conveni amb els regants mitjançant el qual cedeixen a Sóller l’aigua potable de les fonts per subministrar a la xarxa a canvi d’una hipotètica aigua depurada de qualitat al reg”.

Simarro exigeix “solucions” per acabar amb els abocaments. Per la seva banda, des Més per Sóller, la seva portaveu, Laura Celià, ha explicat que que ha instat la Conselleria de Medi Ambient a reparar la depuradora per acabar amb el seu mal funcionament “ja que els abocaments han donat positiu en fecals”. Celià a recorda que des de fa anys es demanen millores en depuració d’aigües i insta l’Ajuntament a separar les aigües fecals de les pluvials quan realitzi obres de sanejament en el municipi.

El batle ha fet aquestes declaracions després que aquesta setmana es produís un vessament d'aigües fecals a un hort veïnat de la depuradora.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a