Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   03:49
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
Un vago amb pintades, el juny passat
19/11/2019 | 16:14
Detenguts quatre grafiters de trens
saveu.cat

La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones, tres homes i una dona d'entre 26 i 28 anys, en una operació contra els grafits en vagons de tren realitzats a diversos punts d'Espanya i Europa, amb danys econòmics per a empreses i l'erari públic que es s'estimen en més de 6 milions d'euros.

Segons informa la Guàrdia Civil en una nota de premsa, l'operació ha posat al descobert a un grup delictiu que podria estar relacionat amb grafits en més de 2.000 unitats de ferrocarrils, tant a Espanya, -Cantàbria, Astúries, Burgos, País Basc, València , Madrid i Illes Balears-, com en països com Itàlia, Alemanya, Romania, Portugal, Holanda, França i Suècia.

Dos dels detinguts residien a Burgos, un altre a Biscaia i el quart a Toledo. La suposada participació dels detinguts consistia, segons la Guàrdia Civil, en què els homes realitzaven les pintades mentre la dona s'encarregava de funcions logístiques o de gravar imatges.

Les investigacions varen començar a finals de juny quan tres homes varen realitzar grafits de signatures o "tag" en vagons de tren Transcantàbric que en aquell moment es trobava a l'estació d'Unquera (Cantàbria). Amb les imatges obtingudes de el moment en què es realitzaven els grafits, els agents varen poder identificar trets dels autors, que unit a altres actuacions policials, va servir per poder identificar aquestes tres persones.

Vagons i màquines del Ferrocarril de Sóller han estat víctimes dels grafits, i no es descarta que els autors de les pintades puguin ser els mateixos que ara han estat detinguts a la Península. Les pintades sempre s'han produït als vagons estacionats a l'estació de Palma. Material rodant de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) també han sofert les pintades dels ara detenguts.

Des del tren de Sóller, Óscar Mayol, no va poder concretar ahir si els detenguts estarien relacionats amb les pintades que han sofert diversos vagons, com el que es va fer el passat mes de juny.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a