Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 24 de gener de 2021   |   10:28
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Un votant dins una cabina en una jornada electoral anterior.
09/11/2019 | 09:02
9.551 sollerics, citats amb les urnes
SaVeu

Un total de 9.551 electors tenen una cita aquest diumenge amb la repetició de les eleccions generals. Al llarg d’aquesta setmana l’Ajuntament de Sóller ha ultimat el dispositiu electoral amb el qual els ciutadans podran exercir el seu dret a vot als nou centres de votació que quedaran repartits per la geografia sollerica durant ja jornada dominical. En total s’habilitaran devuit taules de votació repartits en nou col.legis electorals perquè es pugui desenvolupar la jornada amb completa normalitat.

Els ciutadans que vagin a votar es trobaran dues urnes en cada mesa de votació. En una d’elles s’hi depositaran les paperetes de color blanc que corresponen a les candidatures al Congrés dels Diputats, mentre que les de color sèpia són per depositar els vots per a les llistes al Senat.

Els col.legis obriran les seves portes a les 9 hores del dematí de forma ininterrompuda fins a les 20 hores del vespre. Al front d’elles hi haurà 54 ciutadans que han estat elegits a través d’un sorteig informàtic, tot i que a primera hora s’hi hauran de presentar els titulars (president i dos vocals) i els dos suplents. A la pràctica es mobilitzen 162 sollerics. Si les taules es constitueixen sense incidències, 108 d’aquestes persones mobilitzades podran tornar a casa.

La Delegació del Govern centralitzarà tota la informació relacionada amb el procés electoral i està previst que a les 14 i a les

18 hores oferesqui dades sobre participació. Per això, cada taula electoral disposarà d’una tauleta electrònica a través de la qual el funcionari adscrit anirà passant les dades sobre el número de votants.
El recompte començarà tan aviat tanquin les meses de votació. Els resultats que es vagin centralitzant a l’Ajuntament s’aniran fent públics a la pissarra informativa que es col.locarà a l’atri de les Cases de la Vila. Serà a par tir de les 21 hores.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a