Diari digital de la comarca de Sller
Diumenge, 24 de gener de 2021   |   09:40
 
Enquesta  
Hauria d誕utoritzar el Ministeri de Defensa l誕cc駸 pblic controlat al cim del Puig Major?

S
No
 
El plenari va aprovar una moci instant al Govern donar una soluci a la demanda.
08/11/2019 | 08:59
Els pescadors exigeixen el retorn d置na sala que s置tilitza com a aula
SaVeu

La Confraria de Pescadors ha sol.licitat a l’Ajuntament la devolució “urgent” d’una sala situada a l’edifici de la Casa del Mar que actualment s’utilitza com a aula al col.legi públic Pere Cerdà. L’entitat que agrupa els pescadors al.lega en el seu escrit que la devolució es fa necessària “per al bon funcionament” de la confraria, un argument del que discrepa l’Ajuntament de Sóller que en el plenari de dimarts va aprovar una moció amb la que demana conservar la cessió per “mantenir l’actual infraestructura escolar i fer possibles les futures millores previstes” en el col.legi públic del Port.

L’Institut Social de la Marina (ISM) va edificar Casa del Mar el 1983 en un solar que cediren l’Ajuntament i la confraria al carrer del Canonge Oliver. Els pescadors es reservaren en propietat un espai de 30 metres quadrats a la planta baixa que durant anys s’ha utilitzat com a aula escolar. En el 2017 la Tresoreria General de la Seguretat Social (organisme successor a l’ISM) va cedir la planta baixa (251 metres) a l’Ajuntament per ampliar l’escola, que el municipi va traspassar a la conselleria que hi va habilitar noves aules. Mentrestant, l’Ajuntament ha continuat negociant amb la Tresoreria la cessió de la primera planta de la Casa del Mar per tal de completar l’ampliació del centre.

Des de la confraria han explicat que reclamen la devolució perquè necessiten la sala per adequar-hi un magatzem i l’arxiu històric de l’entitat, ja que les actuals dependències i l’antic depòsit de pescadors es llogaran. Segons han explicat, la confraria necessita llogar els espais que té en propietat per tenir ingressos per poder instal.lar-se al nou edifici de pescadors del moll per al qual han d’abonar un cànon anual i han d’afrontar una remodelació per adequar-lo a les seves necessitats.

Els pescadors reclamen el retorn de l’aula al.legant urgència “perquè l’administració es doni per al.ludida” i asseguren que “el que volem és que es mogui perquè no pretenem deixar els nins al carrer demà mateix”. El col.lectiu es mostra obert a que l’administració li doni un espai alternatiu.

En perill l’ampliació

Per la seva banda, l’Ajuntament ha remès el requeriment al Govern perquè plantegi una solució a la reivindicació dels pescadors, demanda que l’equip de govern ha reforçat amb la moció que va aprovar el plenari en la sessió de dimarts a la nit.

El batle Carles Simarro (PP) no ha amagat la seva preocupació amb la demanda dels pescadors de devolució de la sala que ara ocupa l’escola del Port, perquè entén que es podria posar “en perill” l’ampliació del centre escolar dins l’edifici de la Casa del Mar. Simarro tem que el retorn de la sala podria anar “en detriment de la demanda social per adequar nous espais docents al Port”.

La carta dels pescadors que ha rebut l’Ajuntament també ha estat remesa a la direcció de l’escola Pere Cerdà i a la Direcció Provincial de Patrimoni.Anterior Tanca Segent Compartiu-ho a