Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de noviembre de 2021   |   18:21
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
Antoni Serra Bauzà s’ha dedicat a la literatura i al periodisme.
08/11/2019 | 08:58
L’escriptor Antoni Serra cedeix a Sóller el seu fons bibliogràfic
SaVeu

L’escriptor solleric Antoni Serra Bauzà ha fet donació a Sóller tot el seu fons bibliogràfic format per més de 15.000 volums, entre llibres documents i correspodència. L’Ajuntament estudiarà ara on pot guardar aquest important fons bibliogràfic que passarà a formar part del municipi. L’autor ha manifestat la seva voluntat que tot el material es guardi conjuntament i que no es fraccioni.

El regidor de Cultura, Miquel Nadal (PP), ha expressat el seu agraïment “a una donació tan important com la que fa Antoni Serra”, un autor del que ha afirmat que “la seva voluntat és que tot aquest material es guardi aquí a Sóller”. Nadal i diversos tècnics de l’Ajuntament visitaran properament el domicili d’Antoni Serra per avaluar el material i estudiar, posteriorment, on es pot guardar una vegada que es faci efectiva la donació. Nadal ha valorat molt positivament “la idea de l’escriptor solleric de donar al poble de Sóller tota la seva obra”, donació de la que va donar compte recentment a la resta de formacions polítiques representades en el consistori.

El material bibliogràfic que cedeix Serra està format per obra que duu la seva firma. Però també per una extensa col.lecció de llibres que ha anat recopilant al llarg de la seva carrera artística. També inclou nombrosa correspondència que el solleric ha mantengut amb altres escriptor i persones vinculades a la cultura.

Antoni Serra Bauzà és un prolífic escriptor solleric. Va estudiar medicina a Barcelona, però a partir del 1960 es va dedicar a la literatura de ficció i al periodisme, àmbit en què ha desenvolupat una gran tasca en diversos diaris (Última Hora, principalment, Diario de Mallorca, Tele/Xpres i Avui), revistes i setmanaris (Tele/Estel, El Temps, Segell i Temps Moderns), en què ha publicat articles d’opinió, reportatges i crítiques de teatre i de cinema, i literatura.

La seva obra ha estat traduïda al castellà, a l’italià, al francès i a l’alemany. Ha participat en uns quants llibres col·lectius, sobretot als signats pel col.lectiu Ofèlia Dracs. Va ser un dels fundadors de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, de la qual en fou vicepresident. De la seva obra tenen un lloc destacat els llibres d’acció i misteri que han tengut com a protagonista el detectiu Celso Mosqueiro.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a