Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 6 de juliol de 2020   |   19:10
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
La protecció tendrà un cost de 5'8 milions
05/11/2019 | 16:56
A pagar per desclassificar Tuent
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha donat llum verda a la modificació dels seus pressuposts amb la finalitat d'afrontar el pagament de diverses indemnitzacions recollides en sentències judicials, com la que té relació amb Cala Tuent per la qual la institució insular haurà d'abonar gairebé sis milions d'euros en indemnitzacions.

La institució preveu fer front al pagament de vuit milions d'euros en indemnitzacions recollides en sentències judicials. En el cas de Cala Tuent, un veredicte dictat pel Tribunal Suprem obliga al Consell a pagar 5'8 milions d'euros als afectats per la desclassificació de la urbanització. 

A través d'una moratòria i una posterior modificació de la normativa urbanística, el Consell va desclassificar els terrenys de la urbanització que fins aleshores eren sòl urbà. Després d'un llarg litigi, el Suprem va condemnar a la institució insular a afrontar una milionària indemnizació per compensar els propietaris dels terrenys que ara estan calagoats com a rústics. Una part dels 5'8 milions, corresponen a interessos de demora.

La modificació pressupostària per afrontar el pagament d'indemnitzacions va ser ratificada la setmana passada pel plenari del Consell de MallorcaAnterior Tanca Següent Compartiu-ho a