Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 24 de gener de 2021   |   10:35
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
El camp Infante Lois del Port de Sóller.
01/11/2019 | 09:32
Un conveni a canvi de l'Infante Lois
SaVeu

L’Ajuntament ho torna a provar. El municipi vol negociar un conveni urbanístic amb els propietaris del camp d’esports Infante Lois que permeti evitar el pagament dels més de cinc milions d’euros que li queden per liquidar de l’expropiació forçosa dels terrenys situats al Port de Sóller.

El batle ha obert una nova tanda de reunions amb els propietaris, discreta, per intentar negociar unes compensacions urbanístiques que evitin afrontar un pagament que, en el moment que s’hagi de fer efectiu, podria deixar les Cases de la Vila en una situació econòmica molt delicada. Carlos Simarro (PP) mantendrà la primera trobada amb els representants legals de la propietat en el decurs de la propera setmana amb la finalitat d’explorar les possibilitats de negociar un conveni que contempli unes compensacions urbanístiques a favor dels titulars dels terrenys. La primera reunió s’havia de celebrar aquests dies però es va ajornar fins la propera setmana.

No és la primera vegada que l’Ajuntament ho prova. El propi Simarro i els batles que han governat Sóller en les darreres legislatures (Josep Lluís Colom i Jaume Servera) han intentat tancar un acord urbanístic amb els titulars legítims de l’Infante Lois però fins ara no s’ha arribat a materialitzar. Els intents fins ara infructuosos han consistit en millorar l’edificabilitat d’altres terrenys urbanitzables al Port de Sóller que pertanyen als mateixos propietaris que el camp d’esports. El problema radica que les compensacions urbanístiques que ofereix l’Ajuntament han d’estar avalades prèviament pel Consell de Mallorca, ja que impliquen una modificació del Pla General d’Ordenació Urbana de la que en té la darrera paraula la institució insular. Si el Consell no avala els canvis que es puguin acordar, les negociacions es col.loquen en una via sense sortida. Això és el que ha passat en les darreres ocasions que s’ha intentat tancar un conveni que per a l’Ajuntament és molt important, perquè a la pràctica li suposa l’estalvi d’una milionària suma de diners i llevar-se del damunt una feixuga hipoteca.

Projectes de millora

Diverses fonts municipals han confirmat les intencions del nou govern municipal d’explorar les possibilitats de negociar un nou conveni amb la propietat. Han explicat que les negociacions es troben en una “fase inicial# i que l’acord dependrà de les negociacions que novament obriran les dues parts a partir de la propera setmana. L’Ajuntament té alguns projectes de millora de les instal.lacions de l’Infante Lois que estan en via morta.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a