Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 1 de desembre de 2020   |   09:35
 
Enquesta  
Han de tenir exempció de taxes els negocis que enguany han hagut de tancar a causa de la covid?


No
 
D'aquí poc més d'un any canviarà el sistema de recollida de fems.
01/11/2019 | 09:11
El porta a porta arribarà a Deià el gener de 2021
SaVeu

L’Ajuntament de Deià vol instaurar la recollida porta a porta d’aquí poc més d’un any. L’1 de gener de 2021 és la data amb la que treballa l’equip de govern municipal per implantar el nou model de gestió dels residus a tot el terme municipal.

A hores d’ara els responsables municipals treballen en dues vies. D’una banda, l’Ajuntament ha sol.licitat un informe a una empresa especialitzada que auditarà la situació actual del municipi. Aquest estudi serà el punt de partida sobre el que el govern municipal establirà el sistema que implantarà a Deià.

El batle, Lluís Apesteguia, ha explicat que l’objectiu d’aquest estudi previ és conèixer a la perfecció quin model s’adapta millor a les característiques pròpies de Deià. Apesteguia ha dit que no es pot copiar el model implantat a un altre municipi perquè Deià presenta condicionants, com ara la dispersió de la població a través dels seus diferents nuclis o la gran quantitat de lloguer turístic que hi ha al municipi.

Per altra banda, la segona via sota la que treballa l’Ajuntament és la de la conscienciació ciutadana. Per això, per fomentar una correcta gestió dels residus, s’han editat uns tríptics informatius que sota el lema “Cada cosa al seu lloc” informen en català, castellà i anglès de la tipologia de residus que es poden abocar en els contenidors groc, blau i verd.

A més, per completar aquesta acció, s’han creat nous punts de recollida al Clot, a Can Boi i a s’Empeltada. També s’ha ampliat el punt de Can Roig, on a partir d’ara s’hi podran abocar totes les fraccions.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a