Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   11:29
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Els sollerics estan cridats a les urnes el proper 10 de novembre.
31/10/2019 | 17:09
A mitja nit comença la campanya electoral
SaVeu

Avui a la mitja nit arrancarà la campanya electoral per a la repetició de les eleccions generals que es celebraran el proper 10 de novembre. En la propera cita amb les urnes, Sóller tendrà menor número d’electors si es compara amb el cens que es va utilitzar per a les eleccions del 28 d’abril.

A les properes eleccions es convocaran 9.451 ciutadans residents a Sóller, una xifra que és un 1’2% inferior a la de l’anterior convocatòria electoral, segons han informat fonts del departament d’Estadística de l’Ajuntament de Sóller, l’àrea que aquests dies treballa en la preparació del dispositiu electoral que s’habilitarà durant la jornada de votació de la propera setmana.

La variació en el número de votants d’una convocatòria a una altra s’explica pels canvis demogràfics que registra el municipi. A més de les baixes per defunció, s’hi han de restar els ciutadans que en aquests mesos han canviat el seu municipi de residència. En qualsevol cas, el número de baixes al cens ha estat superior al d’altes, el que restarà electors a la convocatòria del 10N.

Campanya més curta

Com a novetat d’aquesta convocatòria electoral, cal destacar que s’aplica per primera vegada el canvi introduït a la llei electoral que permet reduir el temps de durada de la campanya electoral en els casos de repetició d’unes eleccions. Per això s’explica que la campanya arranqui el divendres 1 de novembre i no avui com hagués estat normal, ja que tendrà una durada de només vuit dies front als quinze que són habituals en les convocatòries electorals al nostre país.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a