Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 24 de gener de 2021   |   09:04
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Detall de la mènsula sobresortint cap a fora.
26/10/2019 | 07:15
El perill dels ferros al túnel
J.M.

Alguns motoristes de Sóller han denunciat que la instal·lació d’uns tubs per l’interior del túnel suposa “un greu perill per a la integritat” dels usuaris de motocicletes ja que les estructures de subjecció no estan protegides i podrien provocar greus ferides en cas que es produís algun accident.

Els motoristes denuncien que el Consell de Mallorca, en el marc d’unes obres de millora de la seguretat del túnel, ha instal·lat en tot el seu traçat unes mènsules metàl·liques sobre les quals descansa la canonada que abastirà les boques de reg per als bombers. Aquestes mènsules estan sobre una de les voreres que hi ha dins de la galeria subterrània, cosa que per als conductors de motocicletes “és molt perillós en cas d’accident en el qual es vegi implicada alguna moto”. Les mènsules metàl·liques estan situades a mig metre d’altura sobre el paviment i d’elles sobresurt una part metàl·lica sense cap protecció.

Els motoristes sustenten que aquestes mènsules “són potencialment perilloses” ja que “si una persona topàs contra elles se les podria clavar o patir alguna amputació de les seves extremitats”. Aquests reclamen al Consell de Mallorca, responsable de la millora, que instal protectors per garantir la seguretat dels usuaris: “venim reivindicant des de fa anys guardarrails amb proteccions per als motoristes i ara resulta que una obra per millorar la seguretat es torna un perill per a una part dels conductors”.

Des del Consell de Mallorca han advertit que els ferros no quedaran així i que la normativa de seguretat “és molt clara i impedeix que hi hagi objectes perillosos al túnel”. Però, per ara, el perill segueix ben actiu.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a