Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   11:33
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
La bunyolada d'ahir a Deià
22/10/2019 | 16:32
Temps de bunyols
saveu.cat

Ahir es commemorava la festivitat de Santa Úrsula, el dia en què a moltes llars no hi falten els bunyols de les verges que es solen acompanyar amb una copa de vi dolç. El consum d'aquests productes de la rebosteria autòctona es va fer patent a molts racons de la comarca, com a l'escola Robert Graves de Deià on els nins varen conèixer una mica més què són els bunyols, quins són els seus ingredients i com es preparen.

El centre va realitzar una activitat amb la que varen assaborir els bunyols que es varen cuinar davant ells. Els bunyols es poden adquirir aquests dies a diferents pastisseries que encara conserven la tradició de preparar-los quan el calendari ens apropa a l'hivern.

La tradició dels bunyols perviu en una època en la que les tradicions van canviant dia a dia. Fins no fa gaire estaven lligats a la festa de les verges, aquella tradició en la que en la nit del 20 al 21 d'octubre els joves cantaven a les nines les tradicionals serenates i rebien com a obsequi els bunyols acabats de cuinar.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a