Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   10:25
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
La Cooperativa ja està produint els primers litres.
18/10/2019 | 11:14
La producció d'oli arribarà enguany als 1'5 milions de litres
SaVeu

La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu va posar en marxa la maquinària de les dues tafones la setmana passada i actualment processa prop de 15 tones diàries d’oliva que arriba no només de la Serra de Tramuntana, sinó de diferents zones de Mallorca.

El president de la Cooperativa, Miquel Gual, espera poder arribar enguany als 1’5 milions de litres d’oli i fregar la xifra rècord dels 1’7 milions de litres de fa dos anys en una de les temporades més excepcionals

que es recorden en la història recent.
Dues són les raons principals per les quals la temporada que ara arranca serà molt bona. Gual destaca el fet que les oliveres van ben carregades d’oliva i que es tracta d’un any bo. Això es deu al temps propici que ha acompanyat els conreus de l’olivar durant tot l’any. “La sequera és bona per a l’olivar”, explica, tot remarcant que “els mesos de juliol i agost no ha de ploure, i aquells 120 litres de precipitació del mes de setembre varen caure en el moment més adient i varen ser molts bons per al fruit”.

Miquel Gual també remarca que la mosca enguany no ha atacat l’olivera degut a la manca d’humitat. A més, “quan a començaments de setembre varen ploure uns 10 litres -recorda Gual- els pagesos es varen posar a esquitxar i els conreus estaven preparats per a la humitat que va arribar després amb aquells 120 litres”. A més, la temperatura del setembre ja ha estat inferior a la del ple de l’estiu i no ha permès que la mosca prosperàs, conclou.

Més productors

Per últim, un dels motius que explica les elevades previsions de la Cooperativa és que més productors s’han interessat per sucar les seves olives a les tafones de Sóller. De fet, un grup de productors d’oli ecològic foren els primers a posar en marxa ja la setmana passada la tafona petita per exprèmer uns 200.000 quilograms d’oliva. La tafona grossa es va posar en marxa dilluns.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a