Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de juliol de 2020   |   11:07
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Un remolc situat a la carretera Nova.
06/09/2019 | 09:43
L’Ajuntament vol posar ordre amb els remolcs aparcats al desviament
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller va remetre dimarts una sol·licitud al Consell de Mallorca demanant “mesures urgents” per al control dels remolcs de barques que estacionen a la vorera de la carretera del desviament. Per al municipi, aquests vehicles suposen un “perill” per a la resta d’usuaris de la carretera, especialment per als vianants.

El regidor de Governació, Carlos Darder (PP), ha explicat que durant els mesos d’estiu usuaris nàutics aparquen els remolcs de les seves llanxes als vorals de la carretera després de descarregar les embarcacions en els molls del Port. Els lliguen amb cadenes i panys de maleta als senyals de trànsit de la carretera, el que dificulta el pas de vianants i “revesteixen un seriós perill per als usuaris de la carretera”, va al·legar el regidor, “quan en realitat no poden estar ni estacionats a la vorera”.

Segons va explicar Darder, “per la nostra part volem que se li doni una solució, perquè la seguretat de les persones és el que més ens preocupa”.

El problema dels remolcs d’embarcacions ve cuejant a Sóller des de fa anys. L’Ajuntament es va veure obligat a prohibir l’estacionament pels carrers del Port de Sóller a causa de la seva proliferació, cosa que va generar protestes entre els veïns del nucli turístic ja que aquests vehicles ocupaven places destinades a turismes. Ara, també els aparquen en el nou estacionament del moll de marineria, malgrat l’escassetat d’estacionament al Port, el que també ha generat malestar entre els veïns.

Segons va detallar el regidor, durant els caps de setmana es poden comptabilitzar més de quinze remolcs aparcats als laterals de la carretera del desviament, una via que a la vegada està molt freqüentada per vianants i atletes. A més dels remolcs que Darder vol eliminar del desviament, a les seves voreres s’hi estacionen a diari desenes de turismes, camions i autobusos.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a