Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 5 de març de 2021   |   01:09
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
L'exemplar que es passejarà divendres per Fornalutx.
04/09/2019 | 12:29
Rap, un bou de 560 quilograms
SaVeu

Fornalutx celebrarà divendres dematí el dia més important de les seves festes patronals. A primera hora del dematí es produirà la tradicional Baixada del Bou, la celebració que rememora com antany es baixava un bou des de les muntanyes per gaudir de carn el dia de la patrona.

Rap és el nom del bou que l’Associació de criadors de bestiar boví de raça mallorquina ha proporcionat per a la celebració d’enguany. Es tracta d’un animal de color obscur que té un pes de 560 quilograms.

La baixada es desenvoluparà ben igual que durant els dos anys precedents. A les 8 hores del dematí l’amollada de coets anunciarà l’inici de la celebració. L’animal començarà el seu recorregut a la zona del Maiol i baixarà cap el centre de la vila a través de les escales dels carrers de la Tramuntana i de l’Església. En arribar a la plaça l’animal serà coronat i, seguidament, es traslladarà al carrer de Sa Font on acabarà la passejada. Allà serà exposat abans de carregar-lo en el camió que el traslladarà a la finca de Campos on viu habitualment.

Una de les principals novetats de l’edició d’enguany és que els membres del grup de coordinació que dirigeix la baixada aniran vestits amb indumentària tradicional mallorquina. Es tracta de vuit persones que controlaran els metres anteriors i posteriors del pas de l’animal. Els xeremiers també acompanyaran la comitiva.

Protesta

Per altra banda, el grup animalista Actúa, ha emés un comunicat en el que acusa els partits del pacte del Govern Balear de "cobardia política" per autoritzar la celebració. El seu portaveu, Guillermo Amengual, ha explicat en un comunicat que els partits prioritzen els vots abans que la protecció dels animals. Amengual diu que a Fornalutx "es posen en perill als participants i al propi animal, ja que no hi ha cap mesura de seguretat".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a