Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 30 de setembre de 2020   |   11:35
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
Els patinets estan en auge a Sóller.
23/08/2019 | 09:06
Casc per anar en patinet
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller ha preparat un esborrany per modificar l’Ordenança Municipal de Circulació amb la que regularà l’ús dels vehicles de mobilitat personal per establir importants limitacions en el seu ús. A mode d’exemple, els usuaris de patinets hauran de circular amb casc, elements reflectants, preferiblement per damunt l’acera si té amplada suficient i a una velocitat molt baixa. En cap cas, els conductors podran tenir una edat inferior als deu anys i, d’entrada, es descarta que puguin circular per la calçada a no ser que no hi hagi alternativa. En aquest cas, hauran de complir amb les mateixes obligacions que una bicicleta. Es prohibirà la circulació per carretera.

Així es desprén del text preparat per la Prefectura de la Policia Local que afegeix un article (el 77 bis) a l’ordenança actualment en vigor per regular tota la matèria relacionada amb els vehicles de mobilitat personal, uns aparells que en els darrers anys a Sóller han registrat un auge important. Els patinets elèctrics són els vehicles de mobilitat personal més freqüents a Sóller que s’han expandit amb força en els darrers mesos seguint la tendència que també es registra a altres municipis.

La normativa municipal establirà mesures restrictives en l’ús dels vehicles de mobilitat personal com són els patinets. Una d’elles estableix que l’edat mínima dels usuaris no podran ser de menys de deu anys. En qualsevol cas, els menors d’edat que emprin aquests artefactes ho hauran de fer “fora de les zones de circulació, en espais tancats al trànsit i acompanyats i baix la responsabilitat dels seus pares”, assenyala la norma que es vol aplicar.

Per regla general, els usuaris dels patinets i vehicles anàlegs hauran de dur casc, mentre que els patinets hauran d’anar equipats amb timbre, llum davanter i posterior i elements reflectants homologats). S’estableix que els usuaris hauran de dur els elements reflectants en la pròpia roba a primera hora del dematí i a l’horabaixa per ser més visibles a la resta d’usuaris de la via. L’ordenança recomanarà que aquests conductors disposin d’assegurança de responsabilitat civil tot i que no serà obligatori.

Circulació

La normativa elaborada per la Policia aborda la circulació dels vehicles de mobilitat personal elèctrics que, per regla general, hauran de fer-ho pels espais reservats als vianants. És a dir, en principi ho hauran de fer preferiblement per damunt les aceres a velocitat de vianant i a les zones on hi hagi carril bici ho podran fer per aquestes zones sempre que no superin els deu quilòmetres per hora.

Per a les vies públiques on no hi hagi acera transitable, carril bici o passeig, els vehicles de mobilitat personal podran circular per la calçada sense superar la velicitat genèrica establerta per a la resta de vehicles.

La norma també determina que els patinets no es podran fermar a arbres, semàfors, bancs o altres elements del mobiliari urbà, així com a zones on hi hagi reserves d’aparcament, zones de càrrega i descàrrega o a les voreres quan impedesquin el lliure pas dels vianants.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a