Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 24 de setembre de 2020   |   12:55
 
Enquesta  
Està massa inactiu el govern municipal de l’Ajuntament de Sóller?


No
 
Recentment s’ha realitzat un sondeig al subsòl de la capella.
23/08/2019 | 09:04
Una capella s’haurà de restaurar
SaVeu

Una de les capelles laterals de la parròquia de Sant Bartomeu s’haurà de sotmetre a restauració. El seu mal estat aconsella realitzar la intervenció per tal de preservar el patrimoni que allotja al seu interior.

Es tracta de la capella del baptisme, una de les més recents perquè es va edificar amb la darrera ampliació de la parròquia que va comportar l’aixecament de la fatxada modernista. La humitat del subsòl ha provocat que el paviment s’hagi aixecat. Segons han explicat fonts parroquials, recentment es va realitzar un estudi que va determinar que la humitat prové d’un eixugador que hi ha al davall de la capella, la qual cosa ha fet que el paviment hagi “bufat” i hagi anat rompent les rajoles.

Amb la finalitat de reparar-la, els responsables parroquials estudien dur a terme la reparació de la capella, un procés que es presenta llarg degut a la protecció patrimonial del temple que està declarat Bé d’Interès Cultural.

Projecte de Joan Soler

Un projecte de l’arquitecte Joan Soler, que ja va signar la rehabilitació de la rosassa, preveu reparar l’enrajolat i col.locar al centre de la capella la pila baptismal.

Segons ha explicat l’historiador Josep Morell, la capella baptismal està presidida per un retaule construït amb les pedres de l’antic portal d’estil barroc de Sant Bartomeu que correspon al segle XVIII. Al seu interior hi ha un relleu del baptisme de Jesús que duu la firma de l’artista Damià Pastor. La pica baptismal data del segle XIX.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a