Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 23 de gener de 2021   |   18:30
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
La façana exterior del cinema Alcazar al carrer de la Romaguera.
10/08/2019 | 09:53
Les excavadores tomaran l'Alcazar
SaVeu

El teatre Alcázar va ser símbol de l’art, la cultura, les arts escèniques i del cinema, molt cinema, durant el segle XX, però aviat desapareixerà. El llegat d’una sala tan emblemàtica donarà pas a la construcció d’un edifici i a un vial de vianants que desembocarà a la via del tramvia.

La junta local de govern ha donat via lliure als propietaris de l’emblemàtic cinema a procedir a la seva demolició. La piqueta acabarà amb 86 anys d’història per donar pas posteriorment a un edifici que allotjarà un hotel de ciutat de quatre estrelles superior, piscina i aparcament. L’Ajuntament ha donat llicència de demolició al projecte després d’haver culminat tot el procés administratiu corresponent.

Les obres que acabaran amb el simbòlic edifici de l’Alcázar podrien arrancar a partir del mes d’octubre, segons han assenyalat des de l’Ajuntament, tan bon punt acabi el període de vigència de la moratòria que impedeix la realització de grans obres durant els mesos d’estiu. La deconstrucció del vell cinema suposarà per als seus promotors una inversió que rondarà els 60.000 euros.

El teatre va ser desballestat l’any 2005 pels seus anteriors propietaris, per la qual cosa actualment l’edifici no és més que quatre parets atrotinades i una coberta d’uralita, una decrèpita estampa del que va ser un magestuós cinema-teatre amb capacitat per a 1.100 espectadors.

El 18 d’abril de 1933 l’Alcázar va aixecar el teló per primera vegada, inicialment amb el nom de Kursaal. Va suposar una revolució a Sóller per la gran capacitat que tenia el seu pati de butaques i perquè oferia la major pantalla de cinema i el més gran dels escenaris teatrals que mai hi ha hagut a Sóller.

Al llarg de la seva vida en actiu, el teatre va ser escenari dels esdeveniments culturals més importants que ha tengut Sóller. Al seu escenari s’hi representarennombroses obres de teatre, actuacions musicals i fins i tot la lectura del pregó i la investidura de les Valentes Dones. La seva pantalla apaisada va reflectir el llum dels títols més importants del setè art fins que les sales de cinema de Palma propiciaren la seva desaparició. L’Alcázar va baixar el teló per darrera vegada el 1996.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a