Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 21 d'abril de 2021   |   03:30
 
Enquesta  
Estàs d'acord amb la suspensió dels actes de la Fira: pregó i investidura de les Valentes Dones i Personatges Infantils?


No
 
El turista va ser rescatat per la Guàrdia Civil
08/08/2019 | 15:25
Rescaten un turista de dins un gorg
saveu.cat

El Grup de Rescat en Muntanya de la Guàrdia Civil de Balears (Greim) ha duit a terme dos rescats en el mateix dia en zones abruptes de la Serra de Tramuntana, un d'ells a la zona de Cala Boquer i un altre al Torrent de Pareis, en els quals han rescatar a dues persones.

Segons ha informat la Guàrdia Civil, els dos rescats es van donar el passat diumenge 4 d'agost i el primer d'ells va ser a Cala Boquer i van intervenir dos especialistes del Greim i dos pilots del servei Aeri.

Així, es va rescatar a una persona que havia perdut parcialment el coneixement i totalment desorientada, que havia caigut a uns 30 metres del camí, amb múltiples ferides i contusions en maluc, espatlla, cap i boca. L'home, que es trobava corrent, es va lesionar en caure a terra.

El segon rescat es va dur a terme pel Grup de Rescat Especial d'Intervenció en Muntanya (Greim) en col·laboració amb els bombers. En aquest cas es tractava d'un home alemany que havia caigut des d'una altura d'uns tres metres i s'havia quedat atrapat a l'interior d'un forat amb possible fractura de maluc.

En arribar al lloc, el ferit es trobava molt adolorit a l'interior d'un gorg del torrent de Pareis. Després immobilitzar es va iniciar l'evacuació amb llitera fins a la zona del torrent, on esperava l'helicopter de la Guàrdia Civil.

L'extracció i trasllat es va dur a terme durant gairebé dues hores a causa de l'orografia del terreny i el pes de la persona (més de 100 quilos), que va produir un gran desgast físic en els rescatadors.

Un cop a l'helicòpter, es va traslladar al ferit a Son Espases, al costat d'un bomber amb una lesió al bessó, com a conseqüència de l'esforç realitzat. En total, es van lesionar tres bombers i un agent de la Guàrdia Civil motivat per l'excés de pes del ferit.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a