Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 30 de setembre de 2020   |   10:21
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
L'explotació del túnel exprés canviarà d'empresa
07/08/2019 | 14:45
Llum verda a la nova concessió del bus
saveu.cat

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC) no ha admès els recursos plantejats per quatre empreses contra l'adjudicació de les noves concessions de servei d'autobús al nord de Mallorca, segons ha informat el Govern. Entre les concessions afectades estan les que gestionen les línies d'autobús de Sóller, Fornalutx, Deià i Valldemossa.

Tal com han indicat, aquesta decisió suposa l'aixecament de la suspensió del procés i, per tant, que es pugui signar ja el contracte entre l'empresa adjudicatària, Empresa Martín (Grupo Ruiz), i el Consorci de Transports de Mallorca (CTM) per que la companyia comenci a treballar en la preparació del servei. En breu es formalitzarà la signatura i es presentarà el detall del servei.

Des de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge han precisat que el lot 2 correspon a la zona nord i cobrirà el servei a Puigpunyent, Marratxí, Bunyola, Valldemossa, Deià, Sóller, Escorca, Fornalutx, Alaró, Consell, Pollença, Selva, Lloseta, Campanet , Mancor de la Vall, Inca, Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Muro, Alcúdia, Santa Margalida, Llubí, sa Pobla, Búger, Artà, Capdepera i Palma.

En la seva resolució, el TACRC destaca que les empreses que han presentat els recursos han resultat classificades en sisè, setè i vuitè lloc. La distància entre la puntuació de l'empresa guanyadora i la més ben situada de les que han presentat recurs és de 14,8 punts i de 21,34 punts.

Així, el TACRC explica que aquesta diferència de puntuació, la manca de concreció d'alguns recursos i el fet que no es qüestionin les valoracions assignades a les empreses que van quedar en segon, tercer, quart i cinquè lloc suposa que les recurrents mai podrien resultar adjudicatàries, encara que s'estimés el seu recurs.

Per prendre aquesta decisió el TACRC es fonamenta en la doctrina del Tribunal Suprem (TS) que estableix que es pot entendre que un licitador està legitimat per impugnar l'adjudicació si pot obtenir un benefici de l'estimació del recurs; és a dir, en aquest cas, mai podrien resultar guanyadores les empreses recurrents perquè hi ha altres per davant.

Per tant, es resol la no admissió dels recursos. Així i tot, el tribunal decideix analitzar --en un exercici teòric perquè la decisió ja és que no els admite-- el fons de cada un dels recursos i, per motius diversos, també apunta que no serien estimats. És a dir, també els hauria desestimat i mantindria l'adjudicació feta.

La resolució del TACRC es pot recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a