Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 22 de gener de 2021   |   16:02
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
El nom d'Oliva de Mallorca també ha estat mal emprat
07/08/2019 | 14:41
Sancions per mal ús del nom Oli de Mallorca
saveu.cat

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació va iniciar 47 expedients sancionadors durant 2018 relacionats amb l'ús incorrecte de noms geogràfics de les Balears en la comercialització d'aliments. Un total de 18 d'aquests expedients sancionadors es varen iniciar a instància de denúncies.

Dels 47 expedients, 29 estaven relacionats amb l'ús de noms protegits per denominacions d'origen (DO) o indicacions geogràfiques protegides (IGP).

Segons han detallat, set expedients són per mal ús del nom 'Sobrassada de Mallorca', 6 com 'Vi de la terra de Mallorca', cinc amb' Oli de Mallorca', tres amb' Ensaïmada de Mallorca', dos amb formatge' Maó -Menorca', dos amb 'Ametlla de Mallorca', un amb 'Oliva de Mallorca', un amb 'Vaig veure de la terra Eivissa', un amb' Vi de la terra Formentera 'i un amb' Herbes Ibiciencas'.

D'altra banda, 18 expedients estaven relacionats amb un mal ús de noms geogràfics a diversos productes, com begudes espirituoses, begudes alcohòliques, galetes, llaminadures, aperitius, confitures, condiments, olis, etcètera.

Del total, cinc són per utilitzar el nom 'Balears', quatre 'Mallorca', cinc 'Eivissa', dos 'Menorca', un 'Formentera' i un 'Caimari'. Principalment, aquests casos estan relacionats amb l'ús de noms geogràfics de Balears en productes de tros llocs.

ACTUACIONS PREVISTES
En el marc del Pla de lluita contra el frau agroalimentari de 2019, s'han programat 391 inspeccions que inclouen tot el circuit comercial: productors, industrials, distribuïdors, transport, minoristes, hotels, restaurants i cafès i comerç electrònic. Durant aquest any, es reforçarà el control amb relació a l'ús de noms geogràfics en la mel i en la cervesa.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a