Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 30 de setembre de 2020   |   11:42
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
La totalitat de la flota de vehicles es renovarà
31/07/2019 | 17:14
Busos de gas pel túnel exprés
saveu.cat

El consell d'administració del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) ha formalitzat l'adjudicació dels tres lots del transport per carretera de l'illa, per 479 milions d'euros, a la UTE Moventis Mallorca, Empresa Martín SA i la UTE Barcelona Transport SL.

Així, per poder signar els contractes, l'organisme de la Conselleria de Mobilitat està a l'espera de la resolució dels recursos presentats per les empreses perdedores davant el Tribunal Administratiu de Recursos Contractuals (TARC), de manera que la firma podria produir-se aquesta tardor. Després, les empreses adjudicatàries tenen sis mesos per implantar els seus nous serveis. La concessió més avançada és la del lot 2, que cobreix zones del nord de Mallorca, entre les quals hi ha les que tenen com a partida o destinació Sóller.

Empresa Martín, SA (Grupo Ruiz) s'ha adjudicat el lot 2 que inclou les línies dels municipis de Puigpunyent, Marratxí, Bunyola, Valldemossa, Deià, Sóller, Escorca, Fornalutx, Alaró, Consell, Pollença, Selva, Lloseta, Campanet, Mancor de la Vall, Inca, Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Muro, Alcúdia, Santa Margalida, Llubí, Sa Pobla, Búger, Artà, Capdepera, Palma. Això suposa que Arriva, l'actual concessionària, deixarà de prestar els serveis de Sóller, com ara el del túnel exprés.

L'adjudicació del concurs implicarà la renovació total de la flota de busos. Gairebé desapareix el dièsel com a combustible del transport públic interurbà a Mallorca. Del total de la flota, 217 són vehicles amb propulsió sostenible, el que representa el 99%. I només 3 busos es mouen amb dièsel (1%). D'aquests, 197 són de Gas natural comprimit (90%), 9 són 100% elèctric (4%), 9 són Híbrids-elèctrics (4%) i 2 vehicles són Híbrids GNC (1%). Els nous busos disposaran de disposaran de presesUSB i WIFI gratuït.

Amb el nou sistema de concessions es millora l'oferta, les connexions, es garanteix la capacitat suficient dels busos, es generalitza l'ús de vehicles de major capacitat (15 i 18 metres) a les línies de més demanda, es millora l'accessibilitat dels vehicles i s'implanta un nou sistema tarifari.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a