Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 30 de setembre de 2020   |   12:33
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
Un safareig a la costa de la Serra
29/07/2019 | 16:05
Deià bonifica la construcció d'aljubs
saveu.cat

El ple de l'Ajuntament de Deià ha aprovat la bonificació del 95% de la Taxa de Llicències Urbanístiques i de l'Impost de Construcció i Obres per a la construcció i rehabilitació d'aljubs i dipòsits per fer front a la sequera estructural del municipi durant els mesos d'estiu.

"Els aljubs i dipòsits eren la forma tradicional de guardar aigua, es tracta de recuperar o implementar allò que els deianencs ja tenien", ha comentat el batle de Deià, Lluís Apesteguia.

Així mateix, s'ha modificat l'ordenança d'aigua per incloure multes de fins a 360 euros per faltes lleus i de 720 euros per faltes greus davant del consum abusiu, que poden arribar als 2.500 euros i el tall de subministraments de 15 a 45 dies en cas de reincidència.

El ple del consistori també ha modificat l'Ordenança de runa per incrementar la taxa d'ocupació de la via pública per obres, que ara serà d'1 euro per metre quadrat i dia durant els mesos d'estiu, i de 0,5 euros per metre quadrat i dia durant els mesos d'hivern.

Finalment, s'ha aprovat una taxa de 50 euros al mes per a la llicència de venda ambulant de temporada, a més de l'adhesió del municipi al Pacte d'Alcaldes sobre el Clima i l'Energia, per tal de reduir l'emissió de CO2 i impulsar les energies renovables.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a