Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 19 d'abril de 2024   |   02:34
 
Enquesta  
Quina nota poses al servei d’autobusos del TIB?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Els agents durant la seva inspecció a Sóller
24/07/2019 | 16:16
A la caça dels destructors de posidònia
saveu.cat

Agents de Medi Ambient i del Servei de Vigilància de la Posidònia del Govern estan duent a terme controls aleatoris als fondejos que es realitzen al Port amb la finalitat d’evitar que es realitzin sobre les praderies de posidònia, una planta submarina protegida.


L'anterior cap de setmana els agents desplegats a bord d’una embarcació varen constatar com alguns dels fondejos realitzats en aigües del Port s’havien fet damunt posidònia, el que és constitutiu d’una infracció administrativa que està penada amb multa econòmica. Els agents controlen la costa de la Serra de Tramuntana, des del Port des Canonge fins a Cala Tuent. El servei de vigilància compta amb quinze embarcacions arreu de l’arxipèlag fins al 30 de setembre.

Submarinistes i defensors del medi ambient han posat de manifest en reiterades ocasions que el fondeig d'embarcacions està destruint les praderies de posidònia que hi ha al fons marí del Port de Sóller. Les àncores arrebassen mates senceres de posidònia que acaba per morir.

El Servei de vigilància de la posidònia ha informat que, des de l’inici de la posada en marxa enguany, dia 15 de maig fins al 20 de juliol, ha comprovat el fondeig de 23.887 embarcacions. D’aquestes, 2.479 s’han vist obligades a moure’s després que es comprovàs que estaven mal fondejades.

5.485 patrons han estat informats pel Servei sobre el contingut del Decret de posidònia. A més, 2918 embarcacions s’hi han posat en contacte per demanar assessorament sobre la idoneïtat de la ubicació on pensaven fondejar. El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha considerat aquesta dada com a «molt positiva» perquè «demostra una conscienciació creixent respecte la necessitat de conservar aquesta fanerògama marina».

La planta de la Posidònia Oceànica està declarada patrimoni de la humanitat des de fa 20 anys.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a