Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 28 de gener de 2021   |   04:18
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Soler duu 35 anys en el càrrec.
19/07/2019 | 11:21
Miquel Soler deixa la presidència del Sindicat de Regants
J.M.

Miquel Soler ha posat punt i final a una llarga etapa. 35 anys després, avui vespre renunciarà a la presidència del Sindicat de Regants en l’assemblea ordinària en la que es renovarà una part dels càrrecs directius d’un organisme creat l’any 1812.

Als 84 anys d’edat, el fins avui president de l’entitat ha decidit posar punt i final a una etapa que va iniciar l’any 1985 quan de vicepresident va passar a ser el president en una entitat en la que hi va entrar a formar part l’any 1965 al costat de Joan Deyà. Prèviament a la reunió d’avui en la que renunciarà a la reelecció, Soler explicava estar “cansat” després de 35 anys al front del Sindicat de Regants i defensava la “necessitat de renovar” la junta directiva. En l’assemblea d’avui Soler farà balanç de la seu treball dins aquest organisme, declarat d’utilitat pública, que gestiona el cabal de les fonts de s’Olla, na Lladonera i s’Uiet, entre d’altres. El sindicat gestiona més de 1.200 partides d’aigua i una xarxa de síquies de més de vint quilòmetres.

Durant els seus anys, Miquel Soler ha promogut successives reformes i entubaments de la xarxa de síquies, ha rubricat un conveni amb Aqualia que li permet obtenir uns ingressos per al funcionament del sindicat i un acord amb el qual els regants poden emprar 900 metres cúbics d’aigua depurada per al rec d’arbres i fruiters.
Soler ha dotat el Sindicat de Regants amb una seu pròpia a la cooperativa agrícola, ha passat a formar part de la Federació Nacional de Comunitats de Regants i, l’any 2006, va organitzar un Congrés Nacional de Regants d’Espanya que va reunir a un mil.lenar de persones.

En els seus anys de gestió, el sindicat ha modernitzat la seva gestió informatitzant els serveis que presta als seus més de 900 associats i ha sanejat la seva economia. Soler afirma que se’n va rodejat “d’un bon equip de feina” i assegura que està satisfet del llegat que deixa anit al seu successor.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a