Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 24 d'agost de 2019   |   00:35
 
Enquesta  
Han d’acceptar l’oferta dels inversors anònims els accionistes del Ferrocarril de Sóller?


No
 
La presidenta Armengol, lliurant les claus a Mayol.
18/07/2019 | 20:09
La llotja, una realitat
saveu.cat

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, juntament amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha lliurat avui dematí les claus del nou edifici de la llotja del Port de Sóller a la confraria de pescadors del municipi. Les claus les ha rebudes el patró major de la confraria, José Juan Mayol Albertí. També hi han assistit la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el batle de Sóller, Carles Simarro, entre altres autoritats.

Amb el lliurament de l’edifici als pescadors es compleix amb el compromís adquirit el passat mes d’octubre, quan la presidenta va posar la primera pedra i es va assegurar que la nova llotja de pescadors seria una realitat aquest estiu. Aquesta nova instal·lació és una reivindicació històrica de la confraria de pescadors de Sóller. El sector pesquer duia dècades reclamant un punt de venda directe que ara, a la fi, podrà tenir. “De la feina ben feta se’n treuen bons resultats”, ha recalcat Armengol, i ha destacat que s’ha complit amb la paraula donada, un fet que “permet demostrar que la legislatura passada va ser intensa i amb molts canvis” i que “es van veient els fruits a mesura que es consoliden aquelles qüestions que es van iniciar fa quatre anys”.

El Govern, per executar aquest reclamat projecte de la llotja, així com per urbanitzar la zona adjacent i reformar la instal·lació elèctrica, ha fet una inversió de quasi 1 milió d’euros, dels quals 680.231,21€ han anat destinats a l’edifici de pescadors i la urbanització adjacent i 286.362,98€ a la reforma i l’adequació de la instal·lació elèctrica del Port de Sóller.

Armengol ha subratllat que “tenim en la llotja un punt de venda de peix acabat de pescar” i amb unes instal·lacions “molt noves i dignes que donaran cobertura a les barques de Sóller”. En aquesta direcció, ha reivindicat el suport que des del Govern es dona al sector primari i al sector pesquer.

Les obres de la llotja es varen iniciar l’1 d’octubre i han finalitzat el 8 de juliol. Aquest edifici, on s’allotjarà l’activitat pesquera, compta amb una superfície total de 409,73 m2 i es divideix en tres zones: un espai per a l’activitat de pesatge i venda, acompanyat dels espais auxiliars necessaris (càmera i magatzem de gel), una altra zona que s’utilitzarà com a magatzem de xarxes per als pescadors i, finalment, una oficina, vestidors i banys.

L’actuació es complementa amb l’adequació d’un aparcament públic, que ja està operatiu, i delimita l’àrea amb el començament de la zona de concessió comptant amb un total de 68 places d’aparcament.

També s’ha adequat i renovat la instal·lació elèctrica del Port. S’han substituït els quadres elèctrics generals de distribució i protecció i se n’han instal·lat de nous sobre les torretes de serveis de formigó existents. Igualment, s’ha fet una reforma de l’enllumenat públic exterior, instal·lant lluminàries amb tecnologia led, amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica de la instal·lació.

A més, també s’han substituït les torretes de serveis instal·lades sobre els diferents pantans i part dels conductors elèctrics existents en muntatge subterrani. Finalment, s’ha instal·lat una nova línia elèctrica d’alimentació de l’oficina d’informació turística municipal. Totes aquestes reformes s’han fet amb l’objectiu de tenir unes instal·lacions més segures, adaptades a la reglamentació electrotècnica vigent i amb millora de l’eficiència energètica.

Per desenvolupar el projecte de construcció de l’edifici de pescadors i adequar tota la zona, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de Ports IB, va rescatar més de 4.300 m2 de sòl que tenia cedits en concessió al Club Nàutic del Port de Sóller per destinar-los a ús públic. Es va arribar a un acord que així ho va permetre, donant d’aquesta manera prioritat a convertir la zona en un espai públic.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a