Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 30 de setembre de 2020   |   12:34
 
Enquesta  
Hauria de convertir-se en pública la residència d’ancians de Sóller?


No
 
El moment de la votació del plenari celebrat ahir.
05/07/2019 | 08:53
Els plenaris es celebraran els vespres
SaVeu

El primer ple de la legislatura va transcórrer ahir per sorpresa en un ambient de cordialitat entre govern i oposició després que el batle de Sóller presentàs a la sessió diferents propostes en la línia de les demandes de l’oposició, per la qual cosa es varen aprovar sense problemes ni crítiques sagnants.

D’aquesta manera, el govern en minoria de PP-Cs celebrarà els plens ordinaris a la nit en comptes de dematí, com tenia previst el batle Carles Simarro (PP) inicialment. La cessió del batle va ser entesa pels partits de l’oposició com una predisposició de l’equip de govern a consensuar els temes que s’eleven al plenari. Encara que, això sí, d’haver presentat la proposta de celebrar-los el dematí Simarro no hagués comptat amb els vots suficients per aprovar-la, pel que va optar per alinear-se amb les formacions polítiques que ahir varen estrenar ubicació a la sala de plens de l’ajuntament de Sóller. Simarro va rectificar a temps i va evitar que en el primer plenari el pacte de govern sumàs la primera derrota davant una oposició que té la majoria.

Unanimitat

D’aquesta manera, els plens ordinaris es celebraran el primer dimarts dels mesos imparells a partir de les 20 hores del vespre. Aquesta proposta va ser aprovada per unanimitat. També amb el mateix resultat es va aprovar la composició del consell d’administració de l’empresa pública Sóller 2010.

Malgrat que per estatuts a l’oposició només li correspondria un seient, PP-Cs varen acordar cedir quatre cadires perquè tots els partits de l’oposició tenguin representativitat en el màxim òrgan de govern de l’empresa pública. Pel que fa a la funerària pública, Simarro modificarà els seus estatuts perquè l’oposició tengui veu i vot en el seu consell d’administració. Mentre això no sigui factible, els representants de l’oposició participaran en les seves reunions en qualitat de “convidats”. Els partits van agrair el gest de l’equip de govern al temps que confien que el batle posi en marxa la modificació estatutària a la que es va comprometre.

En l’únic tema que hi va haver disparitat de vots va ser en la creació de les comissions informatives permanents, que l’oposició en bloc va qualificar de “excessives”. Varen optar per l’abstenció, tot i que els vots de PP-Cs varen ser suficients per donar forma a la nova estructura política que tendran les Cases de la Vila.

Ara que l’Ajuntament s’ha constituït formalment amb les comissions informatives permanents i elegint els membres que formen la junta local de govern i els consells d’administració, la gestió municipal comença a arrancar. La propera setmana PP-Cs celebraran la seva primera junta local de govern en la que un dels temes que s’aprovarà consistirà aplicar la reforma circulatòria als carrers del centre.

Dedicacions exclusives

Per altra banda, properament es celebrarà una futura sessió plenària en la que s’elevaran dos temes importants per al funcionament polític de l’Ajuntament. El govern elevarà al ple la proposta de remuneracions i dietes que percebran els regidors de l’equip de govern i els de l’oposició, així com les remuneracions que s’abonaran als grups municipals.

També es sotmetrà a votació la dedicació exclusiva o parcial de diversos regidors que, en principi serien la del batle i la dels regidors Carlos Darder, Mar Castañer i Sebastià Aguiló.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a