Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   03:49
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
Un ciclista remullant-se el cap a la font de Plaça
26/06/2019 | 15:26
Calor insuportable de fins a 38 graus
saveu.cat

Fa una calor insuportable. Les previsions s'han complert al peu de la lletra i avui ha irromput la primera onada de calor africà de l'estiu que comportarà un considerable augment de les temperatures que es mantendran elevades fins al proper dilluns. Sóller s'ha vist afectat de ple, perquè l'estació termopluviomètrica de Sa Vinyassa ha registrat una temperatura màxima de 38 graus avui migdia.

La calorada ha vengut alimentada des de primera hora del dematí pel denominat Efecte Foehn perquè bufa el vent de Xaloc. Aquest efecte provoca un augment sobtat de la temperatura i una dràstica baixada de la humitat relativa de l'aire. Aquest peculiar fenòmen s'ha registrat a partir de les 7:30 hores del dematí.

Segons ha informat Joan Puigserver, responsable de l'estació, a aquella hora el termòmetre marcava 22'5 graus i mitja hora més tard el mercuri ja assolia els 34. La humitat ha passat del 90% al 17%.

S'ha de recordar que l'Agència Estatal de Meteorologia ha declarat l'alerta groga per avui i demà per altes temperatures. A Sóller les temperatures estan lluny del rècord històric de calor de 41'6 graus, registrats fa quatre anys.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a