Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'agost de 2021   |   05:30
 
Enquesta  
S’han de donar facilitats per reconvertir els grans casals en habitatges unifamiliars menors de 120 metres quadrats?


No
 
L'obra del varador de Cala Tuent
11/06/2019 | 16:16
El GOB denuncia l'embarcador de Tuent
saveu.cat

El Grup d'Ornitologia Balear (GOB) ha presentat aquest dilluns una denúncia davant Demarcació de Costes per l'existència d'obres d'ampliació i remodelació a l'embarcador de Cala Tuent "suposadament il·legals", segons ha informat l'entitat. L'actuació realitzada ha estat promoguda per l'Ajuntament d'Escorca.

Segons han assenyalat el grup ecologista, les obres necessiten una concessió administrativa per a l'ocupació del domini públic marítim terrestre que no consta, per la qual cosa des del GOB han assenyalat que "tot fa sospitar que la seva construcció és clarament il·legal".

Per això, l'entitat ecologista ha sol·licitat l'"actuació immediata" a Costes i la coordinació entre administracions per "regular i vigilar" les actuacions dins el Domini Públic Marítim Terrestre.

Així mateix, l'entitat ha apuntat que les ampliacions de l'embarcador preveuen facilitar l'embarcament de passatgers per a empreses de barques dedicades a la realització d'excursions turístiques des del Port de Sóller, que, segons el GOB, ara ampliarien l'oferta fins a Cala Tuent.

"El que fins ara era un lloc tranquil i familiar situat al centre de la Serra de Tramuntana té ara el perill de convertir-se en una altra zona massificada de la costa", han alertat. "Aquesta és una més de les milers d'actuacions irregulars i il·legals que, gairebé de manera sistemàtica, es produeixen per tot el litoral i la costa de Mallorca", han resolt.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a