Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:08
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
L'immoble que s'ha vist afectat per la caiguda del marge.
07/06/2019 | 08:39
Apunten una casa per un esboldrec al torrent
J.M.

Els propietaris d’un immoble que confronta amb el pont den Barona i el torrent Major han hagut d’apuntalar part de la seva estructura, un fet que l’Ajuntament atribueix a l’esboldrec del mur de contenció del torrent que està als peus d’aquest edifici.

Així ho ha assegurat el regidor en funcions de Medi Ambient, Josep Lluís Puig (Més), que ha expressat el seu malestar amb el Govern per la inacció davant les peticions que li ha cursat l’Ajuntament perquè repari dos murs esbucats al torrent Major a la mateixa zona de l’Horta. Puig ha explicat que l’immoble en qüestió està a tocar d’un d’aquests dos esboldrecs, que la vegetació del torrent ha cobert amb el pas del temps, i creu que la caiguda del mur estaria al darrera de l’apuntalament que s’ha hagut de fer a la part posterior de la casa on hi ha unes terrasses per garantir la seguretat de la seva estructura.

No obstant això, Puig ha assenyalat que els afectats no han presentat cap escrit a les Cases de la Vila per alertar de la situació que ell mateix ha descrit. Segons el responsable en funcions de Medi Ambient, l’Ajuntament de Sóller ha reiterat davant el Govern balear la necessitat urgent de reparar aquest tram de mur del torrent Major que podria ser la causa que ha obligat a fer l’apuntalament de l’immoble.

Precisament aquests dies el municipi ha remès un ofici a la Conselleria de Medi Ambient reclamant la reparació.

Per altra banda, Puig ha manifestat la seva preocupació per la publicació d’una recent sentència que determina que els ajuntaments són els responsables del mateniment dels trams urbans dels torrents, cosa que a Sóller té una repercusió important degut a la presència de nombrosos llits de torrent que travessen el casc urbà.

La Conselleria de Medi Ambient va remetre fa poc aquesta resolució judicial dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Màlaga, fet que ha soliviantat Josep Lluís Puig per les conseqüències que pot tenir per l’Ajuntament.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a