Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 7 d'agost de 2020   |   03:23
 
Enquesta  
On s’ha de fer el centre de dia?

A l‘antic escorxador
A les Escolàpies
Al Bell Entorn
 
Una piscina de lloguer turístic que es promociona per Airbnb.
10/05/2019 | 08:53
Creix el 28% les llicències d’obra per a piscines
J.M.

El número de piscines a Sóller creix any rere any. Així ho posen de manifest les dades de l’Ajuntament de Sóller en les que es posa de manifest que tan sols en el darrer any el número de llicències per construir aquestes infraestructures va incrementar-se fins al 28%.

Les piscines s’han popularitzat a Sóller en els darrers anys i mostra d’això és que durant els exercicis de 2017 i 2018 el municipi va concedir llicència per edificar-ne un total de 82. Només dins l’any passat se’n varen construir 46, més de la meitat de les realitzades en els dos darrers anys.

La construcció d’aquests equipaments ha anat en alça per dos factors, expliquen des de l’Ajuntament. Per una banda la millora econòmica després del sotrac de la crisi i, per altra banda, la irrupció amb molta força de l’habitatge turístic vacacional. Aquest darrer factor ha propiciat una escalada en la construcció de piscines, tot i que des de les Cases de la Vila no poden precisar el número exacte de les que s’han fet o les que hi ha actualment a Sóller. No existeix un cens específic, tot i que la seva construcció suposa una alteració del valor cadastral de l’immoble i, en conseqüència, implica un increment en el rebut de la contribució urbana.

Per a la construcció de piscines no es fa necessària molta paperassa, ja que la normativa urbanística no posa traves en la seva construcció sempre que sigui en sòl urbà. Fins i tot l’Ajuntament té en tramitació una modificació del planejament urbanístic que permetrà construir-les en zones catalogades com a zones verdes privades, els únics espais urbans on actualment la construcció de piscines està prohibit.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a