Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 19 de gener de 2021   |   02:34
 
Enquesta  
S’ha de fer l’edifici d’aparcaments del camí del Cingle, al Port?


No
 
El president de les confraries solleriques, Antoni Fernández.
11/04/2019 | 18:17
Tot a punt per a la Setmana Santa
C.O.

Aquest diumenge comencen les celebracions de Setmana Santa amb el Diumenge de Rams. Tot i això, Antonio Fernández, president de les confraries i processons de la Setmana Santa de la Vall de Sóller, calcula que el nombre de penitents durant les processons d’enguany baixarà fins als 200.

Les processons de Setmana Santa es troben en una fase de decadència, si es comparen amb les mateixes de fa deu anys, on hi havia un milenar de penitents als carrers. “Aquesta poca participació és deguda a altres festes populars que han anat guanyant terreny dins Sóller, com el Firó”, destaca Fernández. A això se li ha d’afegir el fet que participar a les manifestacions religioses surt econòmicament car, ja que els cost total entre vestuari, accessoris, ciris i caramels pot arribar fins als 250 euros, assegura el president de les confraries.

En concret, enguany sortiran als carrers un total de vuit confraries: San Josep Obrer, Santiago, Esperança, Cor de Jesús, Calvari, la Dolorosa, Sant Sudari i la Pietat. Fernández demana als confrares respecte, silenci i ordre en aquestes dates tan assenyalades i, pel que fa al públic, demana silenci, educació i bones formes.

És curiós que tot i que el nombre de penitents ha baixat, per contra, el nombre d’espectadors, sobretot d’origen estranger, ha anat en augment. Es tracta d’un fet que podria estar convertint aquests esdeveniments religiosos en completes atraccions turístiques.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a