Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   13:30
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Sóller podrà acollir supermercats de fins a 1.500 metres.
05/04/2019 | 08:43
Via lliure a supermercats de 1.500 metres
SaVeu

El Consell de Mallorca ha aprovat el Pla d’Equipaments Comercials de l’illa en el que es fixa la superfície màxima que podran tenir les botigues que, en el cas de Sóller, podran tenir fins a un límit de 1.500 metres quadrats.

El pla va ser ratificat pel plenari de la institució insular, que divideix Mallorca en cinc zones diferents. Tant Sóller com el Port estan incloses en el llistat de nuclis en els quals es poden crear botigues i centres comercials que poden tenir una superfície màxima de 1.500 metres, una xifra sensiblement inferior a la que permetia l’esborrany inicial del pla. Per la seva banda, Bunyola, Deià i Fornalutx podran comptar amb establiments de fins a 700 metres quadrats.

El pla aprovat pel Consell és una norma marc que fixa els estàndards màxims que podran tenir les grans superfícies comercials a Mallorca, els quals poden ser modificats a la baixa pels ajuntaments. En el cas de Sóller, el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) ja fixa un màxim de 200 metres quadrats a les botigues que estan instal.lades en el casc urbà catalogat com a nucli vell. Aquesta zona abraça gran part de la zona urbana i el racó de Santa Catalina al Port. A les restants zones urbanes fora del nucli vell, com a gran part del Port, serà d’aplicació el que determina el pla aprovat pel Consell, amb el que es poden autoritzar establiments comercials de fins a 1.500 metres quadrats.

El Pla d’Equipaments Comercials de Mallorca era una històrica reivindicació del petit i mitjà comerç, el qual compta a més amb el suport majoritari de les forces polítiques perquè garanteix la pervivència del comerç de proximitat. La norma, aprovada definitivament, no fixa prohibicions, però estableix la superfície màxima que podran tenir les grans superfícies comercials en funció del lloc on es vulguin instal.lar. La norma neix també amb el suport de les patronals del comerç de l’illa.

Final a la moratòria

Amb aquesta norma els equipaments comercials de més de 700 metres quadres necessitaran un informe del Consell de Mallorca sobre el compliment de les afectacions territorials. Una vegada que el pla es publiqui en el Butlletí Oficial i entri en vigor, deixarà d’estar vigent la moratòria que estava en marxa des que es va aprovar inicialment el pla.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a