Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 6 de juliol de 2020   |   19:54
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Imatge d'Internet de la Cala Tuent
27/03/2019 | 16:17
Un xiringuito a Cala Tuent
saveu.cat

Tres entitats proteccionistes han reclamat avui que l'administració no autoritzi la instal.lació d'un xiringuito a la platja de Cala Tuent. Tramuntana XXI, GOB i Amics de la Terra han assegurat que Demarcació de Costes ha registrat una petició per a la instal·lació d'un quiosc a la cala.

Les tres entitats han presentat al·legacions a aquesta petició i esperes que sigui denegada. A través d'un comunicat, les tres associacions asseguren que "pensam que no s’han d’autoritzar aquest tipus d'activitats de caràcter purament econòmic lligades a l'oci i sense cap relació vinculada a les activitats tradicionals d'un lloc amb un alt valor natural, tant en l'àmbit paisatgístic com ecològic".

Per altra banda, assenyalen que que si s'atorguessin aquestes autoritzacions es podria cometre una infracció a la Llei i Reglament de Costes de la qual en serien responsables els funcionaris i autoritats que resolguessin favorablement. Aquesta infracció "es faria d'acord amb el disposat a l'article 93 de la Llei de Costes i l'article 195 del reglament General de Costes, ja que les sol·licituds que tenen per finalitat l'explotació dels serveis de temporada a les platges i costes de les Illes Balears solament es podran atorgar mitjançant un concurs convocat pel Servei Perifèric de Costes i on s'han de respectar els principis de "publicitat, imparcialitat, transparència i concurrència competitiva".Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a