Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:24
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
Un dels controls recents fet als moters
13/03/2019 | 15:40
Més controls a la carretera del Puig Major
saveu.cat

Els controls de velocitat i renous que es realitzen als motoristes que transiten per la carretera del Puig Major continuaran. Així ho ha assegurat el director insular de Territori del Consell de Mallorca, Miquel Vadell, qui ha explicat aquest dimarts la campanya feta per la Direcció Provincial de Trànsit amb la col.laboració del Consell per controlar les emissions de renou a la Serra de Tramuntana.

Vadell ha explicat la campanya durant la celebració de la Mesa Permanent de la Serra de Tramuntana, que es reuneix de manera ordinària cada dos mesos i que aglutina les principals i més representatives associacions locals de la serra de Tramuntana. I ha afegit que «"a intenció és seguir amb l’experiència iniciada, per tal de conscienciar la població de Mallorca per disminuir el renou, la velocitat i la contaminació en visitar la Serra".

En aquesta sessió també s’ha presentat la primera aproximació a les sol·licituds de Subvencions de 2019 per a la millora del paisatge de la Serra de Tramuntana, el termini de presentació de les quals va acabar fa menys de dues setmanes. Les sol·licituds han augmentat en més d’un 40% enguany respecte de 2018, i arriben a les 121  ol·licituds.

La línia que més augment ha registrat és projectes de recuperació etnològica, adreçada tant a ajuntaments com a particulars, entitats sense ànim de lucre, comunitats de béns i comunitats de regants. Si el 2018 es varen rebre 49 sol·licituds, enguany han estat 73. Pel que fa a la línia per a la recuperació del paisatge agrícola, per a persones físiques, comunitats de béns, comunitats de regants i entitats sense ànim de lucre, les sol·licituds han passat de 20 a un total de 35.

Enguany la campanya de subvencions ha tengut com a novetats, d’una banda, la reestructuració del pressupost del Consorci per poder avançar en més de 3 mesos el termini per a les sol·licituds, cosa que farà que el temps d’execució s’allargui. També s’han adreçat, a més de a particulars, entitats sense ànim de lucre i ajuntaments, a les comunitats de béns i de regants.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a