Diari digital de la comarca de Sˇller
Dilluns, 6 de juliol de 2020   |   20:19
 
Enquesta  
Quants regidors de lĺAjuntament de Sˇller haurien de tenir dedicaciˇ exclusiva al cÓrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Les cremacions tambÚ estan paralitzades des de la setmana passada.
08/02/2019 | 08:57
La funerÓria, paralitzada per falta de personal
SaVeu

La Funerària Municipal de Sóller ha deixat de prestar serveis des de novembre per falta de personal i davant la negativa de contractar personal eventual, de manera que els encàrrecs funeraris que rep els traspassa a la funerària de Llucmajor.

El PP ha denunciat el “desmantellament exprés” de la funerària municipal de Sóller que atribueix “a la nul·la capacitat de gestió del pacte d’esquerres”, a qui acusa de ser “els responsables de dur una empresa pública que funcionava bé a la completa ruïna”.

Carles Simarro, portaveu dels populars, ha lamentat la situació que ha qualificat de “penosa” que, fonts de l’empresa pública, han confirmat a aquest setmanari.

L’empresa municipal que realitza els serveis funeraris a Sóller té dos treballadors en plantilla, un dels quals es va posar de baixa laboral a principis de novembre. Durant els dies següents, els serveis de pompes fúnebres varen ser realitzats per l’únic treballador disponible per l’empresa, fins que va deixar de realitzar-los davant la impossibilitat material de fer la feina tot sol. Llavors es va plantejar a la funerària, empresa que depèn orgànicament de Sóller 2010, una altra societat mercantil de l’Ajuntament de Sóller, la necessitat de contractar un treballador eventual per cobrir la baixa de l’operari. Però l’empresa pública, en comptes de fer-ho va optar per desviar els serveis a una funerària de Llucmajor.

Des de llavors, aquesta empresa realitza els encàrrecs que rep la Funerària Municipal de Sóller que, fins ara, ha realitzat prop de 25 serveis funeraris.

Crematori clausurat

Per si fos poc, des de la setmana passada el crematori municipal està tancat per ordre dels tècnics de l’Ajuntament de Sóller. La caiguda d’un cel ras el passat gener és la causa del tancament cautelar de la instal·lació que depèn de la Funerària Municipal de Sóller. Es dóna la circumstància que l’ensorrament del fals sostre es va produir a principis d’any, tot i que el tancament cautelar es va efectuar la setmana passadadurant una visita que hi varen realitzar els tècnics.

La caiguda de les plaques del sòtil de la sala on hi ha el crematori va provocar un vessament de 800 litres de gasoil, després que un tros d’escaiola rompés el tub que canalitza el carburant des del depòsit fins als cremadors instal.lats al forn.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a