Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 6 de juliol de 2020   |   20:11
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Zona on s'edificarà el xalet, segons el GOB
06/02/2019 | 16:33
Un xalet en plena Serra d'Alfàbia
saveu.cat

El grup ecologista GOB ha denunciat la propera construcció d'una vivienda al capdamunt de la Serra d'Alfàbia, a pocs metres de les antenes de telecomunicacions que considera que és fruit de "l'urbanisme salvatge". La vivenda es construirà bBen damunt la Serra d'Alfàbia, per damunt de la cota dels 1000 metres, a un centenar de metres d'un dels grups d'antenes de telecomunicacions que hi ha damunt la carena.

Segons ha denunciat el GOB a través d'un comunicat, "aquesta construcció tendria llicència de l'Ajuntament de Bunyola, ja que sorprenentment segons el Pla Territorial de Mallorca aquest bocí prop de les antenes només té la consideració d'Àrea Rural d'Interès Paisatgístic, que no impedeix les noves edificacions".

Davant aquesta situació, el grup ecologista ha reclamat explicacions a la Conselleria de Medi Ambient, ja que aquesta zona "forma part del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana i a més a més té la consideració de Zona Especial de Conservació (ZEC) a l'empar de la directiva europea d'habitats, i per tant per poder atorgar la llicència de construcció són necessaris diversos informes ambientals".

Des del GOB consideren que la construcció d'una edificació de vivenda al cim d'una serralada amb importants nivells de protecció "és un atemptat paisatgístic i ambiental del tot inacceptable". El col.lectiu ecologista conclou que "si pensàvem que els nostres espais naturals més agrestes ja estaven salvats de l'urbanisme més impactant, aquí tenim la prova que no. Una vegada més, es fa evident la necessitat de revisar el Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, per tal d'esmenar els seus múltiples defectes d'articulat i cartografia"

 Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a