Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   13:47
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
Catalina Horrach sosté un complet plat de variat, al Bar Es Pont.
29/12/2018 | 08:16
Un variat de llibre
J.M.

Ràdio Mallorca, a través del seu portal gastronòmic Ser Foodie, i Disset Edició, han presentat el primer llibre dedicat a un dels plats més tradicionals de la gastronomia mallorquina: el variat. La publicació “El variat mallorquí”, de 99 pàgines, reuneix el testimoni de 18 reconeguts cuiners, que donen el seu punt de vista sobre aquest plat i fins i tot comparteixen la seva reinterpretació, entre ells Antoni Pinya, Santi Taura, Koldo Royo, Miquel Calent, Maria Salinas, Tomeu Arbona o Maria Solivellas.

A la vegada, el llibre convida a fer un recorregut per vint bars i restaurants de l’illa que són autèntics temples del variat, entre els quals s’hi troba el bar Es Pont.

L’establiment de l’avinguda de Jeroni Estades que regenten Bartomeu Torrens i Catalina Horrach s’ha fet un lloc molt destacat en la preparació de tapes que sobresurt de la pròpia vall. I el variat és el seu plat estrella en el qual no hi falta res. Tal i com explica Catalina Horrach “el variat és un plat que s’elabora segons el que tens”, un fet que el pot fer variar d’un dia a l’altra d’acord amb el que hi hagi a la cuina. Habitualment -explica- el variat sol contenir entre quatre o cinc menjars diferents a pesar que pot arribar fins al set o vuit si es prepara un dissabte, dia de mercat a Sóller on el centre està molt concorregut.

Per a Horrach, el plat de variat pot tenir distints ingredients “que van des del frit de verdura, el de bacalla o peix, passant per les pilotes, el calamar a la romana, les croquetes, l’ensaladilla, els xampinyons o la sípia, entre d’altres”, afirma. Tot un plaer per als paladars més siberites.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a