Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 22 de febrer de 2020   |   02:27
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
La fotografia de la casa cova que va facilitar el Consell.
21/12/2018 | 08:37
70.000 euros de multa al propietari de la casa cova
SaVeu

L’Agència de Defensa del Territori del Consell de Mallorca ha acordat imposar una multa de 70.000 euros al promotor i propietari de la construcció d’un porxo dins d’una cova de Sóller. Es va habilitar la cova sense llicència municipal, estant situada en sòl rústic protegit i en ple paratge natural de la Serra de Tramuntana. Aquesta sanció està al marge de la denúncia que també ha presentat la institució davant de Fiscalia per la citada construcció irregular.

El Consell ja ha ordenat al propietari que restitueixi la legalitat demolint la construcció irregular. Si ho fa de forma voluntària es podria arribar a estalviar entre un 80% i un 90% de la sanció. No obstant, el Consell no pensa retirar la denúncia davant la Justícia, tot i la restitució de la legalitat urbanística per voluntat pròpia.

L’adequació de la cova com habitatge s’ha fet mitjançant la construcció d’una porta d’entrada a la boca de la gruta, on els propietaris han col·locat unes vidrieres perquè entri la llum natural. El seu interior ha estat enrajolat, se l’ha dotat d’instal·lació elèctrica i s’han col·locat alguns mobles. Entre ells un llit, una estufa de gas, cadires o una camilla, entre d’altres estris.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a